Yağ seçimi(marka)

Zaten yılda en fazla 4000 km yapabiliyorum onu da yapa bilir isem ama burada castrol markasın hakkında yazılanlar gerçekten canımı fazlası ile sıkmış durumda. Zaten GM marka yağı da hiç sevmedim. Mecbur mobil olacak bu gidişle. Ama tam sentetik yağ alacağımı sanmam artık.

Lukoil genesis premium 5w30 yada shell helix pro ag 5w30 bulabilirseniz onu kullana bilirsiniz.

Mobİl 1 gerİsİ hİkaye ;)

Benim ustam da sürekli gm yağ koyuyor yağ eksiltmesi kronik sorun halinde ancak son Bakımdan beri 2000 km oldu eksiltme olmadı sebebini bilmiyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Araçların yağ eksilmesinin artmasının nedenlerinden birincisi aracın devirli kullanılması arkadaşlar devirli kullanılan araç daha fazla yağ eksiltir. Bunu es geçmeyin.

mrb kısa bir sorum olacak 5-30 5-40 10-40 bu yağların birbirlerinden ne farkı var ?
hangi hava şartlarında hangisini kullanmalıyız. forumlarda yüzlerce konu var. ama net olarak anlamış değilim.

devirli kullanımda yağ eksiltir araç ama bu fiyatlarla nasıl devirli kullanalım :D
60 km hızda 5.vitese geçiyorum :D

mrb kısa bir sorum olacak 5-30 5-40 10-40 bu yağların birbirlerinden ne farkı var ?
hangi hava şartlarında hangisini kullanmalıyız. forumlarda yüzlerce konu var. ama net olarak anlamış değilim.

Yağın özelliğini akışkanlığını muhafaza edebildiği değerlerdir. Ondeki değer W simgesi kış diğeri ise yaz derecesini belirtir.

Motul 10W-40 kullanıyorum, 6100+ modeli olanından. Kaput içinde Selenia 10W-40 koyun diyor ama Selenia'ya güvenmediğimden Motul'a devam :) Mobil güzel ama sahtesi çok dediler o nedenle Mobil'e bakmıyorum artık. Castrol de pek güven vermiyor nedense.

Geri