yağ lambası geç sönüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende de gm 10-40 yağ var 3-4 sn. sonra sönüyor, normal olduğunu düşündüğüm halde yine de gösterdim normal dediler.

aslında bence normal değil o 4 snyede motorda aşınma sözkonusu yetkili serviste 15-40 kullanın dediği için değiştirmedim bir sonraki değişimde 10-40 kullanıp deniycem onda da yağ yakma olur mu bilmiyorum km 130.000 de çünkü.konuya aslında bi usta yorumu gerekiyo bakalım artık

yağ filtresini kontrol edin. filtreyi iki yağda bir değiştirin derler, buna itibar etmeyin. opel sıcak çalışan motor olduğundan yağda filtre tıkayıcı unsurlar daha çok oluyor, yağ ziftleşebiliyor. siz her yağ değişiminde filtreyi de değiştirin. filtrenin geçirgenliği azaldığında ışık geç söner.

benim aracımdada düz veye yokuş farketmiyo ilk soğuk çalıştırmalarda yaklaşık 20-25 sn sonra sönüyo.sonraki sıcak çalıştırmalarda böyle bi sorun yok.yağım 10-40 + nnt bor var.hafata içi bi gün götürücem.sonucu yazarım.

ben yağ filtresini de değiştirmiştim..ama sonuc değişmedi.. acaba 10-40 kullanmamak mı lazım anlamadım... Km'ye göre yağ değişir mi, yada Dizel/benzinli yağı farklı mıdır?

ben yağ filtresini de değiştirmiştim..ama sonuc değişmedi.. acaba 10-40 kullanmamak mı lazım anlamadım... Km'ye göre yağ değişir mi, yada Dizel/benzinli yağı farklı mıdır?

selim :) amma problemli cıktın he..hıc bırsey yok aracında meraklanma..bzm motorlar için uygun olan yag mobil 10-40 motor yagı..2-3 sn sonra sonuyorsa normal..onu bı aralar bende kafaya takıyordum ama bir sorun olmadiğini ustalar sayesinde ögrendim..merak etme hiçbirsey yok..yagı falan takma kafana..motoruna uygun yag dediğim gibi 10-40 mobil.

selim :) amma problemli cıktın he..hıc bırsey yok aracında meraklanma..bzm motorlar için uygun olan yag mobil 10-40 motor yagı..2-3 sn sonra sonuyorsa normal..onu bı aralar bende kafaya takıyordum ama bir sorun olmadiğini ustalar sayesinde ögrendim..merak etme hiçbirsey yok..yagı falan takma kafana..motoruna uygun yag dediğim gibi 10-40 mobil.

walla paranoyak oldum sorma:) buluttan nem kapıyorum euheuheuhe... aptalca bir soru olacak ama 5-6 sn sonra sönüyorsa da mı normal? sanki daha uzun gibi ama ölçmedim:D

normal bir sorun yoktur gibime geliyor..bende arabayi ilk aldiğim zaman ilk defa dizel aldiğim için servisten ve ustaların yanından ayrılmıyordum..işe girecektim nerdeyse serviste:)
5-6 sn önemli değil..yagini arada bir kontrol et..yag eksiltme sorunu yoksa dikkate alma..
arac kac model?2000?2001 ?

2000 model.. umarım dediğin gibidir.. walla yağ pompası felan dediler korktum acıkcası..bi de masraflıymıs felan sanırım:S
senin kac model? kac binde?

5-6 saniye ise uzun bir süre bu. eğer gerçekten öyle 2-3 saniyeden uzun sürüyorsa, o zaman yağ basınç sensörünü söküp bir balın, belki deliği tıkanmaya yüz tutmuştur, basıncı geç algılıyor olabilir. temizleme ile sonuç değişmezse değiştirin. kolay değişen ve ucuz bir parçadır.

Geri