Yağ katkısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esfan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esfan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Motorunuzda yağ katkı veya yağ koruma maddelerinden kullanıyormusunuz?:confused:

kesinlikle kullanmam servis aman aman diyor

kullanıyorum.. motor sesini-titreşimini azalttığını yakinen duydum ve gördüm. yağın zarar vereceğinide zannetmiyorum.

Katkı maddesinin motor yağının özelliğini bozduğunu o yüzdende zararlı olduğunu duydum, bu sebebpten kullanmıyorum. Eski aracımda kullanmıştım sesi ve titreşimi azallığı doğru.

Bende Dün Yaptiğim Araştirmada Zamanla Kaliteli Motor Yağinin özelliğini Bozduğu Bununda Yağ Kanallarinda Zamanla Tikanma Meydana Getirip Daha Fazla Zarar Verdiğini öğrendim.zaten Son Derece Kaliteli Tam Sentetik Yağlarda Kaydirici Veya Koruyucu Madde Içinde Varmiş.bu Nedenle Bende Kullanmaktan Vazgeçtim.ama Hidrolik Direksiyon Yağinin Içine Kariştirinca Epeyfaydasi Oldu.selamlar

casrol magnetec kullanıyorum arabama onun üstünde yağla beraber herhangi bir katkı maddesi kullanmayın yazıyor

casrol magnetec kullanıyorum arabama onun üstünde yağla beraber herhangi bir katkı maddesi kullanmayın yazıyor

benimde yağ değişim kartımda aynı not var, bu katkıların zamanla yağın içeriğini bozuk fayda dan çok zarar verdiğini okumuştum

katkı maddesine gerek yok şimdiki yağlar zaten kaliteli !

Yağ üreten markalar milyon dolarlık ar-ge yatırımlar sonucu ürün geliştiriyorlar. Eğer faydalı olsa yağın içinde satılır. belki katkı maddelerinin faydası vardır ama yağın özelliğini bozduğu için uzun vadede zararı fazla olacakdır. iyi forumlar

Arkadaşlar motor yağı katkıları ile bor elementi kullanılarak yapılan katkıları birbiri ile karıştırmayın lütfen. Çünkü bor esaslı ürünler yağ ile herhangi kimyasal işleme girmez. Bu da yağın bozulmamasını sağlar.
Bor esaslı katkıların özelliklerini incelerseniz tek yaptığı gidip metal yüzeyin üzerine yapışmak ve orda elmasdan daha dayanıklı bir yüzey oluşturup sürtünmeyi azaltmaktır.

Geri