Yağ katkısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esfan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
en önemli yerleri unutmuşum yazmayı. 2. sayfanın altında "bu çalışma israil technion enstitüsünü bağlamaz, sonuçlar, veriler ve yorumlar tamamen otörlere aittir. hiçbir hukuki sorumluluk üstlenmeyiz" tarzı bir cümle var. komik :D bilimsel çalışma böyle olmaz. gerçekten "bilimsel" bir çalışmanın linkini verirsen (sizin dergileri bilmem ben, mühendis değilim, dr um) impact factoru iyi olan bir dergide yayınlanmış, o zaman okur değerlendiririz sonuçları. ok ?

:good: istediğin tarz birşey de araştırırım. ben aslında ürünü savunmak için koymadım bu linki, sadece aklımdayken bi bakayım dedim işimin arasında 2 dakkada. hepsini de okumadım, nerde yayınlanmış ona da bakmadım. biraz daha araştırıp başka şeyler de bulmaya çalışırım. dediğim gibi ben ürünü yada makaleyi savunmuyorum sadece birşey buldum paylaşayım dedim.

:good: istediğin tarz birşey de araştırırım. ben aslında ürünü savunmak için koymadım bu linki, sadece aklımdayken bi bakayım dedim işimin arasında 2 dakkada. hepsini de okumadım, nerde yayınlanmış ona da bakmadım. biraz daha araştırıp başka şeyler de bulmaya çalışırım. dediğim gibi ben ürünü yada makaleyi savunmuyorum sadece birşey buldum paylaşayım dedim.

iyi yaptın. :alkis: ben savunuyorsun demedim. yanlış anlama.hatta iyiki koymuşsun o makaleyi. millet bu tarz yazıları ciddi, bilimsel şeyler sanıyor, 20 şer lira halinde tırtıklıyorlar vatandaştan. bilimsel bir yayın bulursan buraya yaz dememde de ciddiyim. varsa gerçekten bilimsel sonuçlar, ben de alır kullanırım. zamanında araştırmıştım biraz, hep bu tarz çalışmalar. hatta balıkesir üniversitesinden bir makale vardı. o da benzer sonuçlar söylüyordu fakat o da bir yerde yayınlanmamıştı. bence bir sürü fasafiso başlıktan daha önemli bu. binlerce kişi karambole alıyor bu ürünlerden.

binlerce kişiden biri olarak dün bu katkıdan ekledim , deneyip göreceğiz

Fin 25 +Teflon
Aşınmaya bağlı olarak oluşan güç kayıplarını ve motorun daha gürültülü çalışmasını önlemek amacıyla geliştirilmiş motor yağı katkısıdır.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
* TEFLON’lu tek motor yağı katığıdır.
* TEFLON aşınmış yüzeyleri onarır.
* % 16’ya varan yakıt tasarrufu sağlar.
* Motordaki aşınmayı % 68’e varan oranda azaltır.
* Motor sesini azaltır.
* Yakıt tüketimini azaltır.

bu konuda araştırma yapıp yayınlamış 1-2 kişiden bilgi talep ettik, öğreneceğiz nedir ne değildir.

Son düzenleme:
arkadaşlar;
testlerin ne amaçla ne şartta nasıl yapıldığı, grafik ve tablolar vs yer aldığı uzunca bir çalışma. makalenin sahibi sayın öğretim üyesinden izin almadığım için yayını buraya veremiyorum. baştan sona okudum. buraya yazdığım sonuçlar benim yayından anladığım noktalar değil, yayının sonuçlarıdır.
teflon, bor vs gibi içeren katkılar ile ilgili de literatürde olumlu sonuçlar belirten yayın bulamadım ben. yalnız mühendis değilim ben, dolayısı ile her doğru yere bakmamış olabilirim. birinci yerden cevap bekliyorum herhangi bir veri varmı diye.

Industrial Lubrication and Tribology vol:55 no:4 162-177,2003.
sonuçlar,
1. P,S,K,Ca,Zn içeren katkılar katalitik konvertörün kısımlarını azaltarak veya elimine ederek yüzey reaksiyonu ile katalitik konvertörü zehirlemektedir.
2. 5W30 P(fosfor) içermeyen sentetik yağ normal ticari olarak satılan 5W30 yağ ile aynı karakteristik özellikleri göstermiştir.
3. Katalitik konvertörün olduğu ve olmadığı her iki durumda da P’suz sentetik yağ güç, tork, emisyon değerleri açısından P içeren ticari yağlar ile aynı performansı göstermiştir.

Yağa Ek sonuçlar
-Tam yükle çalışan motorda katalitik konvertör torku düşürmekte, egzost manifoldunda geri basınç yaratmaktadır.
-Tork ve gücün azalmasına karşın yakıt tüketimi konvertör ile artmaktadır.
-Katalitik konvertör kullanımı ile HC ve CO nun CO2 ye dönüşümünden dolayı CO2 emisyonu daha fazla olmaktadır.

Son düzenleme:
binlerce kişiden biri olarak dün bu katkıdan ekledim , deneyip göreceğiz

Fin 25 +Teflon
Aşınmaya bağlı olarak oluşan güç kayıplarını ve motorun daha gürültülü çalışmasını önlemek amacıyla geliştirilmiş motor yağı katkısıdır.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
* TEFLON’lu tek motor yağı katığıdır.
* TEFLON aşınmış yüzeyleri onarır.
* % 16’ya varan yakıt tasarrufu sağlar.
* Motordaki aşınmayı % 68’e varan oranda azaltır.
* Motor sesini azaltır.
* Yakıt tüketimini azaltır.
Valla izlenimlerini yazarsan sevinirim. Aynısından bende aldım ama teflon motora zarar veriyomuş falan diye bazı yorumlarda görmüştüm. Kullanmaya korktum, öyle duruyor.

şuan izlenimlerimi yazamam kardeş çünkü şuan araçta egr bozuk ,, kullandığımız yağ katkısının rom marka (koç holding ortak yapımı) motoru bozacak bi içeriği olsa heralde koskoca koç kendi itibarını zedeletecek bi iş yapmaz diye düşünüyorum,yazılanlar sadece yorum ,yorum yapanlara bakarsan hiç biri kullanmamış sadece kulaktan duyma şeyler. şuda varki @orcinus arkadaşımız araştırma yapanların yorumunu yapıyor bunun için tşk ederim.. büyük yağ firmaları adı duyulmamış yağ katkılarının vaat ettiği özelliği veremezmi ? bilim araştırmalar yönünde ilerler ve bazen tesadüfen büyük icatlar bulunur yada yağ firmaları pazar payını kaale almadığından yatırım yapmıyordur yada farklı isimlerde firmadan bağımsız görünüp diğer pazarıda el altından sürdürüyordur(böyle büyük firmalar olduğunu duydum).. bunu ben bilemem ,, bunun çöpe atılan para olarak gören arkadaşlara saygı duyarım,,ben 10 ytl verdim :D

Geri