Yağ eksiltmeye devam ediyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caglar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

caglar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi geceler.Aracımda 10-40(değişik markalarda) yağ kullanıyordum.3000km de 1 lt yağ eksiltiyordu.Özel serviste 5-30 (castrol)yağ ve motor onarıcı koydular.Eksiltmeyi büyük ihtimalle keser dediler.2500 km olmadan yine yağ 1 lt eksildi.Şu an motor yaptıracak durumum yok.Benim sormak istediğim şu:
5-30 ekleyip devam mı edeyim? yoksa tekrar 10-40 a mı döneyim?Yoksa 15-40 mı kullanayım?
Malum 5-30 biraz pahalı.Yardımlarınız için teşekkürler.

???

eksiltmenin tam sebebi anlaşıldımı, sizin yaştaki bir araç o kadar yağ yakamaz diye düşünüyorum, bir yerlerden kaçak vardır muhtemelen özel bir serviste sağlam bir ustaya kontrol ettirirseniz iyi olur , motor yaptırmak pek uygun bir seçenek olmaz kanımca.

Motorun üzerinde yağ terleme yapıyorsa kapakan kaçırıyor olabilir.

Araç 133000km de.Motor üst kapak ve siboplar yapılmıştı 90000 de iken.O zamandan beri üst kapakta terleme var.Bir de son zamanlarda triger kapağının alt taraflarında yağlanma var.

Niyazi yağ eksiten aracına 10w-40 yerine eksitmeyi kesmesi umuduyla 5w-30 motor yağını koydukları anlıyorum ama bunu nasıl bir mantıkla yaptıklarını anlamıyorum.
bu durumda 10w-40 yağa geri dönmeni maddi manevi her iki açıdan öneririm.
2500 km de 1 litre yağ eksilmesi az bir miktar değildir ve büyük ihtimalle yağ sekmanlarından kaynaklanıyor muhtemelen 79.50mm'e rektefiye olması gerekecektir.

Eğer yağ tüketiminin azalmasını istiyorsanız 30 numara gibi daha ince yağlar değil 5w-50 yada 10w-60 gibi daha kalın yağlar kullanmanızı öneririm.

özellikle 10w-60 mobil1 'in içerisinde %33 daha fazla conta onarıcı vardır.Yaz aylarında olduğumuz için çok problem olmayacaktır, ama yinede kışa kadar motoru yaptırıp 40 numara yağa devam etmenizi öneririm.

Çok teşekkür ederim Hakan Bey.Bir şeyi merak ettim.10-60 kullanınca yağ eksiltme tamamen kesiliyor mu?Yoksa geçici çözüm mü?Motora bir zararı var mı?Fazla oldu ama son bir soru:Sekman atmak benim aracı kurtarır mı?Kurtarırsa ne kadara malolur?Tekrar teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim Hakan Bey.Bir şeyi merak ettim.10-60 kullanınca yağ eksiltme tamamen kesiliyor mu?Yoksa geçici çözüm mü?Motora bir zararı var mı?Fazla oldu ama son bir soru:Sekman atmak benim aracı kurtarır mı?Kurtarırsa ne kadara malolur?Tekrar teşekkür ederim.

*2500 km de 1 lt eksilten aracın yağ eksiltmesini 10w-60 ile tamamen kesemessiniz sadece daha az eksiltir.
*motora zararı ilk çalıştırmada geç yağlama ve yağ pompasına ekstra yük ama yaz aylarında olmamız iyi, zaten motorumuzda rektefiye edileceği için bir sorun görmüyorum.
*sekman ile istenilen sonucu alabileceğinizi düşünmüyorum bir büyük boy piston takımı gerekecektir en azından ( tabii bu sadece tahmindir rektefiye için motor açılırsa o zaman ne gerektiği anlaşılır )
*komple motor işi yaklaşık 2000 TL ve üzerinde maliyet gerektirebilir.

Çok teşekkür ederim.Sanırım 10-40 ile bir süre daha devam edceğim.Maddi durum düzelince motor yaptırırım artık

sağlıklı motorların da yağ eksilttiğini unutmayalım.

Geri