yağ değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serkan53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Castrol magnatec 10/40 kullanıyorum. Mobil 10/40 kullanır iken 7500 km de yağı ve filitreleri değiştirirdim. Castrol için 10000 km dedi usta. Ama içime sinmedi. sadece yağ ömrümü önemlidir yoksa filitrelerin de belli bir km kullanımı varmı? Kaç km sonra değişim yapmalıyım...:confused:

10000 km yapman için yağ filtresini LL (Longlife - Uzun ömürlü) kodu ile satılandan taktırman lazım. En azından ben böyle yapıyorum. Birde senin kullandığın yap ile ben en az 25000 km yapıyorum.

bende castrol magnatec 10/40 kullanıyorum-yağcı 10000 km sonra değiştiririz diyo ama ben 9000-9500 falan değiştiriyorum

filtre ömrü 3-4 yağ değişimine kadar dayanır dedi ustalar. ama biz işimiz garanti olsun diye ve ucuz olduğu için her yağ değişiminde değiştiriyoruz dedi.

10000 km yapman için yağ filtresini LL (Longlife - Uzun ömürlü) kodu ile satılandan taktırman lazım. En azından ben böyle yapıyorum. Birde senin kullandığın yap ile ben en az 25000 km yapıyorum.
zaten 7500 km olduğu zaman motor yağ seviye cubuğu en üstten ortaya iniyor. Bu motorlar yağ eksiltiyor. devamlı takviye etmen gerekir o zaman.( 25000 km yapmak için ara ara yine 4 litre yağ takviye yapman lazım zaten)

zaten 7500 km olduğu zaman motor yağ seviye cubuğu en üstten ortaya iniyor. Bu motorlar yağ eksiltiyor. devamlı takviye etmen gerekir o zaman.( 25000 km yapmak için ara ara yine 4 litre yağ takviye yapman lazım zaten)

Kaliteli yağ ile 1 litre yetiyor.:cool:

ben 7500km yagı değiştiriyorum 15bin km yag + tüm filitreleri değiştiriyorum dizelllerde böyle olur dedi özel servis

Geri