yağ çubuğundaki dişler. ?

Valla sen o contayı değiştir o zaman durduğun zarar. Ama yüksek devir öyle yağ falan yaktırmaz arabaya, çok az fark eder. O da devamlı yaparsan ki benim aracım otomatik bu yüzden ani hızlanmalarda 5000 devrin yukarısına çıktığım çok olmuştur. Buna rağmen yukarda yağ durumunu söyledim.

kullandığım yağında etkisi var çok ince bir yağ kısmetse haftaya değiştircem :)

benim yağım o dişlerin hepsinin üstünde

opelimi aldıktan 1 ay sonra yağını değiştirdim yağın rengi simsiyahtı bütün filtreleri ve orjinal gm yağ ile 97 binde değiştirildi şuan 105.000 oldu geçen hafta yağına bakmıştım inanın hiç eksilme yoktu rengide bal rengi gibiydi
aracın yağ değişimi zamanı gelmesine ragmen renginin siyah olmaması iyi mi kötümü anlam veremedim? bilgilendirirseniz iyi olur.
Bundan önceki bakımları da elimde daha önce araca mobil S konulmuş 10/40 ve tam değişim zamanıydı

rengin siyah olması daha iyidir nedeni ise ; yağın motoru temizlediğinin göstergesidir.bal rengi olması iyi değil kullandığınız yağın kalitesi önemli

rengin siyah olması daha iyidir nedeni ise ; yağın motoru temizlediğinin göstergesidir.bal rengi olması iyi değil kullandığınız yağın kalitesi önemli

eğer durum böyleyse yağın renginin bal renginde olması,
yağın motoru temizlediği halde motorun temiz olduğu anlamına da gelirmi?
Kullanılan yağ orijinal GM markalı yağdı

yağın siyah renkli olması yağın iyi olduğunu belli eder eğer yanmamışsa :)
siyah renke gelmesinin nedeni motorun içini temizlemesidir
bal rengi olduğu zaman tam anlamıyla temizlemediğinin göstergesidir.

yağın siyah renkli olması yağın iyi olduğunu belli eder eğer yanmamışsa :)
siyah renke gelmesinin nedeni motorun içini temizlemesidir
bal rengi olduğu zaman tam anlamıyla temizlemediğinin göstergesidir.

yok artık :eek:

cidarlardan kompresyon kaçmıyorsa silindir içinde oluşan yanma artıkları kartere inmiyorsa neden aşırı renk değişimi olsun ki..

motor temiz demek. ötesi yok bunun.

bi gidip bakacam ben de yağıma,
ne renkmiş
kaç diş kalmış,meraklandırdınız beni yaw

bugün sıfır km bir araç al kullandığın yağ kaliteli olursa ertesi gün o yağın siyah olduğunu görürsün sekmanın aşınması ile alakası yok kendi aracımda 10-60 yağ kullanıyorum edge yağı değişmemle ertesi gün yağ simsiyah olur aynı şekil arkadaşım 10-40 koyduğu zaman(daha 2000-3000km ya oldu ya olmadı) yağın kararma süresi daha geç çünkü kalite farkı

Geri