yağ çubuğundaki dişler. ?

ne olursa olsun dikkatli ve itinalı kullanılırsa bütün cihazlar daha verimli çalışır.
ahmet verdiğin bilgi için teşekkür
en azından şimdilik rengi biraz grileşinceye kadar kullanayım ;) zaten yağıda değiştireli 4 ay olmuştu

yağ konusunda opelde sıfırdan 5000 e kadar yağ yakma yaklaşık 750 gram kadar oluyo.ondan sonra kötü kullanım şartları nedeniyle ki bu kısa mesafe kullanma,soğuk çalıştırma vb.Zaten el kitabında da yağ eksiltebileceğini belirtiyor.Tabi belli oranlarda haftada bir ekleyecek kadar değil.

98 skoda felicia 40,000 km si lpg li olmak üzere 160.000km motor.

ilk kez karter den açıldı ...

kompresyonlar normal yakışı / çekişi kusursuz

sırrı falan yok...

rodaj namına bişey yapmadık.. o zamanlar ehliyetim bile yoktu

(çıktığı gün bilinçsizce son sürat yapmayı saymazsak :D)

ama ben çok özenirim Uğur abi öyle böyle değil... inanılmaz temiz ve bilinçli kullanırım araçları.

kimisi çok gereksiz buluyor ama cidden üzerlerine titrerim.

yahu bizde titriyoruz gerçi eski arabamın 2. sahibiydim pek titreyemedik yani en azından ben kullananakadar inşallah bu yeni arabada böyle şeyler olmayacak.seni tebrik ederim ahmet bu km de böyle temiz motor :alkis: :good: :alkis:
bu arada şu renk konusunada deyinmek istiyorum eski arabamda yağı değiştirdikten sonra 500 km sonra bakardım yağ kararırdı,ama bu arabamda 650 km yaptım hatta az önce merak ettim baktım dedkleri gibi aynen bal rengi renkte en ufak bi kararma yok.dolayısıyla şu sonucu çıkardım,
1-yağ değişiminde eski yağ tam boşaltılamadığında eski kirli yağ ile yeni koyulan yağın karışmasıyla renk koyulaşıyor yada
2-koyulan yağın kalitesizliğinden de kaynaklanıyorda olabilir veyahut yağ seçiminde yanlışlık yapıyordu sentetik,yarı sentetik,10*40 gibi.gulf marka kullanıyordu usta.

Son düzenleme:
98 skoda felicia 40,000 km si lpg li olmak üzere 160.000km motor.

ilk kez karter den açıldı ...

kompresyonlar normal yakışı / çekişi kusursuz

sırrı falan yok...

rodaj namına bişey yapmadık.. o zamanlar ehliyetim bile yoktu

(çıktığı gün bilinçsizce son sürat yapmayı saymazsak :D)

ama ben çok özenirim Uğur abi öyle böyle değil... inanılmaz temiz ve bilinçli kullanırım araçları.

kimisi çok gereksiz buluyor ama cidden üzerlerine titrerim.
hay maşşallah :eek: :eek: ne temiz motor o öyle yaw,
gidip bi fabrikada montaj hattında çekmedin dimi o resimleri :D :D :D

Son düzenleme:
araç lpg li bir sebebi de bu galiba
xet4 sana göre göre GM yağ iyi kalitede bir yağ değil daha kaliteli bir yağ kullanmak gerekir mi diyorsun?
gm de o yağı başka bi markaya yaptırıyo
ben kendi aracımda 10-60 kullandığım zaman ciddi bi fark hissettim gerçekden motoru koruyan bi yağ zaten genelde bmw m3 tarzı araçlarda kullanılan bir yağ castrol edge 10-60 herkese tavsiye ediyorum süper bi yağ biraz pahalı diğer yağlara göre 5lt si 125ytl ye geliyor ama motoru ciddi anlamda koruyor.

Geri