yağ çubuğundaki dişler. ?

valla bendeki araç 2 haftalık arkadsım şimdi ahmetciğimede güvenemiyorumki tavsiyelerini dinliyim çünkü ilk defa ondan duydum böyle bişeyi şimdi rodajlayalım diye motoru almayalım elimize.sonra kullanıcı hatasından garantiyede girmez sonra istanbul kazan ben kepçe ahmeti ara dur:D
:kop: :kop: :kop: :kop:
bütün opelim net ahmetin peşinde :kop: :kop: :kop:
teori mantıklı geldi bana
zaten arabayı alınca çalıştırmadan ahmeti çağırcaz,beraber basacaz :D :D
hazırda bulunsun dimi :D

:kop: amma geyik çeviriyonuz yaw :D:D

kaçtığımız yok biyere IP miz belli yerimiz yurdumuz belli. :D

opel başıma dünya kadar sıkıntı açtı hiç sesimi çıkarmadım

sevmesem üye olup gelmem buraya opel muhabbetine.. :D

:kop: amma geyik çeviriyonuz yaw :D:D

kaçtığımız yok biyere IP miz belli yerimiz yurdumuz belli. :D

opel başıma dünya kadar sıkıntı açtı hiç sesimi çıkarmadım

sevmesem üye olup gelmem buraya opel muhabbetine.. :D

hadi len işkembeci kübracı seni.:kop:

peki niye 6000 km ye kadar eksiltmiyorda 7000 de eksiltiyor.yağ bozulduğundansa motor normal olmazmı o zaman.

peki niye 6000 km ye kadar eksiltmiyorda 7000 de eksiltiyor.yağ bozulduğundansa motor normal olmazmı o zaman.

belki başka fiziksel sorunlar vardır..

karter tapa contası yada o ring inin ordan kaçıyordur , daha önce konuşulduğu üzre supap gaydlarından silindirlere sızıyor olabilir vb.

valla ben eksiltme falan yaşamıyorum.hep derler opel yağ eksiltir diye ama bu benim 3.opelim ama daha hiç eksiltiğini görmedim.

valla ben eksiltme falan yaşamıyorum.hep derler opel yağ eksiltir diye ama bu benim 3.opelim ama daha hiç eksiltiğini görmedim.
maşallah de
bizim gibi talihsiz opelciler için geçerli sanırım,
bunlar da ahmetin teorilerini doğruluyor,araç başlangıçta doğru kullanılırsa kullanım ömrü boyunca doğru çalışyor demekki :D
satmayı düşünürsen haber ver hocam :D

Burada yazılanları okuyorum da hayret ediyorum. Benim aracımda şimdiye kadar normal değişimi haricinde yağ eklemedim. Şimdi 10000'lik yağı var, 9000 km.yi geçti,burada yazılanları okuyunca asılıp baktım çubuğa mübarek aynı duruyor. Aracın çok az eksiltmesi normaldir,araçtan araca ve binişe göre değişir ama burada verilen değerler çok yüksek. Haftada bir yağ ilave edecek olsam ya satarım o aracı, ya da yağcıyla ortak olurum. Hocam ne o öyle rektefiye isteyen araba gibi, kesin contalardan veya keçeden kaçırıyordur. Normal bi durum değil Lİft'le kaldırıp bi baktırın

Son düzenleme:
Ayrıca Opel'in yağ eksilttiğine de katılmıyorum. 2005 cdti corsa ve 99 vectra gt'de de yağ konusunda hiç bi sıkıntı yaşamadım. Her araç biraz yağ eksiltebilir ama bu öyle bariz şekilde değil. Yeni motor,çok yüksek devirli devamlı binilen, yağı eski ve yüksek hararet vs. dışında bi aracın fiziki sorunu da yoksa burada yazılanlar kadar yağ eksiltmesi anormaldir.
Ama ustaların bi kısmı eksiltebilir diyor ki ben sorunu olmayan hiç bi ecotecte bunu yaşamadım.

Son düzenleme:
Burada yazılanları okuyorum da hayret ediyorum. Benim aracım da şimdiye kadar normal değişimi haricinde yağ eklemedim. Şimdi 10000'lik yağı var, 9000 km.yi geçti,burada yazılanları okuyunca asılıp baktım çubuğa mübarek aynı duruyor. Aracın çok az eksiltmesi normaldir,araçtan araca ve binişe göre değişir ama burada verilen değerler çok yüksek. Haftada bir yağ ilave edecek olsam ya satarım o aracı, ya da yağcıyla ortak olurum. Hocam ne o öyle rektefiye isteyen araba gibi, kesin contalardan veya keçeden kaçırıyordur. Normal bi durum değil Lİft'le kaldırıp bi baktırın

7500 km civarında 4lt ye yakın yağ ekledim :D onunda nedeni karter contasının 13 yıllık olması ve yüksek devir çektirmem sürekli sonuç olarak kartel yağı yakma yok çok şükür onuda yağ pompası ile değişcem zaten kısmetse :)

Geri