Kendi tecrübelerimle sabip konuşacağım.
Öncelikle şunu bilmek gerekir.Kelvin değeri arttıkla lümen değeri azalır.Yani kelvin değeri arttıkça ışığın aydınlatma şiddeti de azalır.Etrafımda gördüğüm kadarıyla da yüksek kelvin değerine sahip xenon kitlerini alanlar genelde rengine yönelik tercih yapar.Bunun en iyi örneği ise yüksek meblağlı araçların fabrika çıkışı xenon kitlerinde 4300K xenon kit kullanılmasıdır.Çünkü xenon olarak en yüksek ışık verimliliği şu anda 4300K lar verir.Tam beyaz yani kristal beyaz istiyorsnız 6000K zaten 6000K kullanın birde 10.000K kullanın aradaki ışık şiddetinin farkına varırsınız..Amacınız aydınlık bir görüş ise kesinlikle renge aldanmayın.
Evet arkadaşların da dediği gibi philips i 200 e almak çok zor.Ben 400 e aldım.150-200 arası monza m-tech z-tech gibi markalar da var fakat brinin verdiği ışık diğeriyle aynı değil.Kimi diğerine göre daha sönük veya daha canlı durabiliyor.Tabi bu da bu kitleri en ince ayrıntısına kadar kendi üretmedikleri, her parçayı farklı firmadan temin ederek birleştirdikleri için.Ampul kalitesi çok önemli.Kimi ucuz kitler de phılıps ampul kullanabiliyor bunu iyi araştırmanız gerekli.Fakat sislerde xenon kullanılmasını üretici firmalar dahi tavsiye etmiyor.Ama şekil olsun derseniz tercih sizin.Bu arada 4300K ile 12000 K arasında hiç bir fark yok.Eğer bu konuda fiyat farkı veren satıcılar var ise bu onların art niyetidir.Çünkü ben philips i alırken sadece kullanılan ampulun H4 H7 H1 gibi duy tiplerine sahip olmasından kaynaklanan bir fark vardı.Kelvin değeri fiyat farkı yaratmıyor.
Hepinize sevgi ve saygılarımla.