xenon la hiç uğraşmasak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gece açık havada hiç ışıksız ortamda xenon çok daha iyi,
ancak yağmurda ne xenon ne de bu ampuller mevcut halojenlerin yerini tutmuyor...

Osram mı yoksa Mtec'mi. Eğer dediğiniz gibi ise bende osram alabilirim. Xenon şu anda düşünmüyorum.

osram night breaker bendkeiler.
mtecler fazla beyaz. ona gerek yok.
ama osram ile mtec beyaz park ampülleri alın derim. benim öyle çok iyi duruyorlar ikisi beraber..

tam çig sarı olmayışınıda seviyorum. çok güzel bir rengi var. foto çekerdim ama fotolarda renk çok farklı çikiyor.
aşagidaki linkleri ve yorumları inceleyin isterseniz. bende forumlarda bayagi araştırdıktan sorna almiştim.

http://forum.donanimhaber.com/m_18769698/tm.htm
http://www.osram.com.tr/osram_tr/TUeKETC/Otomobil_Lambalar/Ueruenler/Farlar/NIGHT_BREAKER/index.html

Önce kısalarda kullanıyodum Osram H7leri iyi geliyodu ama xenon 10000k taktım hayat varmış dedim osramlarıda uzunlara aldım pek iş yok yağmur ztn büyük problemdi satıcısı bile onu diyo ztn

Yahmurlu havalarda hiçbirşey normal ampülün yerini tutmuyor.Bu verilen linkteki ampüllerde emin olun herşartta xenonun yerini tutmuyor bizzat denenmiştir.Xenonda uğraşıcak bişey yok ben ilk takışım olmasına rahmen herşeyiyle toplam yarım saatte taktım muayineye giderkende merceksiz ise aracınız xenon ampüllerini çıkarın balasları kalsın muayineden geçincede geti takın hepsi bu kadar..

bu farlar xeononun yerini tutuyor demiyoruz zaten. burda amaç halajonler içinde en iyi performansı almak. Ve 100 150 liralık çakma xeononlar yerine bunu kullanmak..

ya harbi harbi xenon kit alinsin yada bu ampüllerden kullanın diyoruz..

boschun xenon gazı kullanarak ürettiği bir ampul var 1-2 aya kadar satışa çıkar bence bekleyip onu deneyelim.

xenon ların çok pahalı olduğu dönem zamanında philips ampül kullnamıştım. xenon olsun diye çok para verilen xenonlardan daha iyi yanıyordu. Tecrübe herkezda farklı olmuş.

xenon ların çok pahalı olduğu dönem zamanında philips ampül kullnamıştım. xenon olsun diye çok para verilen xenonlardan daha iyi yanıyordu. Tecrübe herkezda farklı olmuş.

Sanırım bu kalite farkı benim beyaz ampüllerim aksarayda alınmıştı ben begenmedim fakat İzmirli bi arkadaşım vardı akrabası almanyadan getirmişti corollaya takmıştı çok iyi aydınlatıyordu ama şu bi gerçekki cebe çekip sohbet ettikten sonra marşa basıp xenonların patllamasını izletmek büyük zevk :D

Hiç tavsiye etmem yağmurda görüntü 0 nerdeyse. Xenonlar 600 lira olduğu zamanlarda milleti kandırmak için bi yöntemdi :) Orjinal sarı farların görüntüsü bu ampullerin görüntüsünden 10 kat daha iyi.

Geri