X20xev hangi motor yaği?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ondercdx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ondercdx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,son 3 seferdir mobil yarı sentetik 10W/40 yağ ile değişim yapıyorum. Bazı mesajlarda 15W/40 okudum.Doğrusu nedir ve hangi marka yağı önerirsiniz?

oke...:good:

10-40 iyidir; mobil güzel yağdır...

opel yetkili servisleride mobil 1 le değişim yapmışlar faturalara baktımda...araç 10 bin kmde 1 lt civarında yağ eksiltmiş,lpgli,normal sanırım...

10000kmde 1lt normal sayılabilir,ama buna lpg nin etkisi varmı dersen benim aracımda lpgli fakat yağı değiştireli 8000 km den fazla oldu; damla eksiltmedi; tabi buna aracın km sininde etkisi vardır...

ama normal olanı bir miktar yağ eksiltmesi diye okuyorum forumdaki çeşitli konularda.....

evet kitapçıktada yazıyor bir miktar eksiltmesi normal diye; zaten 10000 kmde 1 lt çok normal bir değer....

hafif fazla yakışı var ama çokda önemli bir rakam değil bence. motoru sıkıştırmanız ve tam sentetik motor yağı kullanmanız neticesinde bu fazlalık normal.

yağ yakmayan motorda sekmanlar sıkıdır, ve gömleği iyi yağlamıyordur bunun neticesinde aşınma, fazla yakıt ve performans düşüklüğü olur.

üreticiler normal şartlarda yağ çubuğunun min ve max ayarını şöyle yaparlar.
- bu motor yağ değişimine kadar 600 gram yağ yakıyor. o zaman biz min-max çizgisine 1200 gram yağ bırakalım.
bu rakam 1000 gramda olabilir ama çokda aşağı çekmezler. çünki max çizgisinde yağ doldurduğunuzda, bi dahaki yağ değişimine yağ eklemeden ve çokda min çizgisine yaklaşmamanız gerekir.

Geri