1- VW motor mekaniği bakımından fazla kurcalanmayı sevmez, emsali araçların bir çoğunda ortalama motor ömrü 250.000-300.000 km iken VW'lerin %85-90 bu kilometreleri görmez. Motor ayarları çok hassas olduğu için 200.000 km ye gelmeden ektefecinin yolu tutulur. 12 sene VW sedan kullandık 2 kere motor yaptırdık (üstelik babam motor rektefe edecek kadar konuya hakim biriydi) 17 sene Rekord'a bindik sadece yağını suyunu yakıtını koyduk diyebilirim. Yani illa hobi için bir araba alacaksan hava soğutmalı bir arabadan ziyade su soğutmalı bir araç öneririm, malüm İzmir sıcak bir memleket, VW motoru yeteri kadar hava almazsa motor ömrü azalır.
2- VW kaporta tamiri kasa yapısından dolayı çok kolaydır, basit kaporta işleri ile boyasını kendin bile yaparsın, ikinci el parça desen neredeyse kilo ile, o açıdan VW bulunmaz bir nimettir.
3- Araçtan sıkıldığında asla elinde kalmaz, aaaa ne şirin araba diyen biri gelir alır.
4- Yakıt tüketimi açısından hiç ekonomik değildir, sanılandan çok fazla yakıt tüketir, az yaksın diye devirsiz kullanılırsa araç yeteri kadar hava alamayacağı için motor çabuk biter.
5- Özellikle yazın rampa inişlerinde vites boşa atılmamalı ki motor kolayca soğuyabilsin. Bazıları kışın aracım motor kaputundaki hava deliklerini araç daha çabuk ısınsın diye kapatırlar ama bu hatadır.
6- İç hacmi sıkıcıdır, kışın camlarındaki buhar can sıkar. Kışın uzun yol veya uzun süreli kullanımlarda aracın içi mutlaka havalandırılmalı. Bunun nedeni kalorifer sıcak havayı egzoz sisteminden alır, arka koltuk altında bulunan kalorifer sistemi ile araç içine verir, sıcak hava ne kadar iyi süzülse de mutlaka araç içine bir miktar egzoz gazı girer. Kışın VW camlarının iki parmak aralık olmasının nedenlerinden birisi de budur.
7- LPG istenirse yakıt tankını koyacak yer bulmak zor (genelde aracın iç kısmına, arka cam ile döşeme sırtlığı arasındaki boşluğa koyuyorlar).