Vitesden çıkma

belphegor31

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar X16XEL Astra F im 1.viteste ani kalkışlarda pati cekmek yerine vitesi boşa atıyor geri bunun nedeni ne olabilir? nerelere baktırmam gerekir?

Sadece motor soğukken sabahları mı yapıyor? Dişli sesi geliyor mu? Elinizle vites topuzuna bastırdığınızda da 1. viteste ses var mı? Bildiğim kadarıyla senkromeçin arasında sarı bir parça var onun bitmesi, senkromeç sıyırması gibi bir durum sözkonusu olabilir. Benim flash vardı onda da 2. viteste aynı sorun oluyordu. 500 liras gbi bir maliyet çıkardılar, sadece motor soğukken yapardı bende elimle tutardım :))

Soğukken yapmıyorum zaten ani kalkış sıcakken oluyor elimi tutmayı hiç denemedim çok tatlı bir dönüş vardı geçen gün direksiyonu kırdım yeşil yandı 1. vites 3000 devir gaz verdim bi çektim ayağımı debriyajdan ses falan gelmedi pat geri boşa attı :) Balatadan dolayı olabilirmi acaba ? BMW ci ye rezil olduk :)

bendede zamanında albea vardı yolda giderken 5.vitesten atardı.sorun senkromeçteymiş muhtamelen sizinde aynı sorun vardır.

Masraflımıdır tamiri nasıl düzelir?

Masraflımıdır tamiri nasıl düzelir?
Opelde fark eder mi fikrim yok ama flashta geçen yıl 400-450 lirayı bulur demişlerdi. Aslında arıza o kadar değilmiş ama hani sökmüşken şunu da değiştirelim muhabbeti var ya...

sürekli bişeyler cıkıyo adam gibi binemedik arabaya :)

Geri