Vites Topuz Yan Düğmesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DELTAX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DELTAX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Haz 2007
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar,
Benimde buğün Opel Astra 2002 Comfort aracımın otomatik vites topuz yan düğmesi yerin den çıktı!
İçinde tırnak mı kırıldı bilmiyorum ama düğmede bir yay takılı yay sanki boşalmış genişlemiş gibi duruyor.Yayla oynayıp yerine geri taktım ama yine tutumuyor.Yayın bir kısmı genişlemiş.
Acaba bu yaydan kaynaklı bir sorunmu yoksa içinde bir tırnak kırılma sorunumu anlayamadım.Kırık bir parça göremedim içinde ama sanki yaydan çıkmış gibi.
Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.Kendim yapabilirmiyim yada nasıl bir yol izlemeliyim.Saygılar...
 
Cevap yazacak bir arkadaş bir usta yok mu?
 
aynı durum eskiden bende de olmuştu. ankara oto güven'den çıkma istedim. topuzuyla birlikte uygun bir fiyata göndermişlerdi. bende topuzu değil de düğmesini kullanmıştım.
 
Teşekkür ederim arkadaşım cevabın için.
Yani bu yerinden mi çiktı yada bir yerinde kırılmamı var anlayamadım.
 
Resmini biraz önce gördüm internette.
Sanırım yayla ilgisi yok olayın.Tam ortasında bir diş var vites deki düğme yuvasına girince o diş tık diye oturuyor, sanırım o kırılmış.Bunu onarabilirmiyiz bilmiyorum ama acaba sadece bu düğme vites kolu olmadan satılıyormu? Bilgisi olan varmı arkadaşlar.
Vites kolunu almadan parça olarak bu vites kolundaki düğmeyi ayrı satın alabilirmiyim acaba?
Yada tamiri olurmu?
 
benim araçta da aynı durum olmuştu ben kendim tamir ettim o düğmeyi. bakır telde o kırılan tırnak yerine tırnak yaptım, çok uzun zamandır da kullanıyorum eskisinden de sağlam oldu. resimlerini ekliyorum altta!!
bilgi amaçlı arayabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım : 0545 676 0303
 

Ekli dosyalar

  • DSCN2698.webp
    DSCN2698.webp
    44.6 KB · Görüntüleme: 30
  • DSCN2701.webp
    DSCN2701.webp
    45.5 KB · Görüntüleme: 25
  • DSCN2702.webp
    DSCN2702.webp
    47.7 KB · Görüntüleme: 29
  • DSCN2703.webp
    DSCN2703.webp
    42.4 KB · Görüntüleme: 23
ELEGANCE06 kardeşim forumda konu ile ilgili diğer yazını dün gece okudum ve resimleri indirdim.Gece gittim arabadan düğmeyi aldım anlattığınız gibi iki saatten fazla uğraşarak yaptım.Çok uğraştım ama japon yapıştırmadı.Sonra aklıma bakır teli ateşte kızdırıp plastiğe saplayarak yapıştırmak geldi.Tam sizin yapıştırdığınız yerden itekleyerek diğer yüzünde ucu görünene kadar batırdım plastiğe.Sonra kımıldatmadan hemen üzerine arkadan ve önden japon sürdüm ve yapıştırdım.Sonra keski ile sizin resimde gösterdiğiniz boyda kestim.Sabaha kadar beklettim ve sabah götürüp arabada vites kolundaki yerine taktım.
Tık diye oturmadı.Bir kaç kez çektim çıkardım yeniden taktım.Telin ucunu biraz daha kaldırıp itekledim.Yerine oturdu.En azından fırlama yok.Şu an kullanıyorum ve eskisi gibi duruyor yerinde.Fakat parmaklarımla tutup çektiğimde zorlanmadan çıkıyor.Fakat en azından yuvasından fırlamıyor.
Resimler ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.Şimdilik böyle kullanacağım.İnşallah bakır tel yapıştırdığım yerden kırılmaz.
Tık diye oturmadı bende acaba teli kısa mı kestim gerçi sizin resimdeki gibi boyu ama sanırım benim bakır telin genişliği biraz küçük.Ondan tık diye oturmamış olabilir.Kullandığım bakır tel duvardaki elektrik pirizlerindeki kablo kalınlığında.Sanırım sizin kullandığınızda aynı tel.Resimde kalın duruyor herhalde.Yaptığım uygulama ile en en azından yuvaya oturdu ve fırlamıyor dışarıya.
Bilgiler için teşekkür ederim.
Yeniden deforme olursa sadece bu düğmeyi vites topuzunu almadan bulabilirmiyiz acaba..Saygılar...
 
Geri
Üst