Evet arkadaşlar daha önce editon araçlarda vites altı ledle alakalı konular açılmıştı fakat onlarda yeni bir led yapımından çok mevcut pasif tesisatı aktife çevirme anlatılmıştı. Benim gibi 2013 sedan sahipleri malesef opelin azizliğine uğramış bu tesisat araçlara yerleştirilmemişti.Ankarada hiçbir yetkili servis bu işlemi yapmayınca ; Bende kendi imkanlarımla aşşağıda resimlerini paylaştığım üzere bir tesisat tasarladım hem eğlendim hemde güzel bi iş çıktı ortaya, orjinalindeki kadar parlak olmadı ama yinede aynı orjinaldeki mantıkla çalışmakta. (kapılar açılınca açılıyor kapanınca yavaşca sönüyor, farlarla birlikte yanıp kapanıyor..) hafta sonu yetiştiremediğim için kapı içi ledleri takamadım onlarıda bu hafta sonu halledip paylaşıcam inşallah
Öncelikle işlem için gerekli malzemeler
(malzemeler 1 adet vites altı tesisat ve 2 adet kapı içi led içindir.)
-4 adet kırmızı mantar led
(Direnç ve ledler toplam 1 Lira)
-4 adet direnç
-Kablo 1 mt (1mt = 1,25 Lira )
-Akvaryumcudan alınma serum hortumu (1 Mt = 0,50 Kr.)
-Fiber optik kablo (Elimde vardı,Elektrikcilerde bulunur sanırım)
-Elektrik bandı (0,75 Kr.)
-Lehim için gerekli alet edevat..
Toplam Maliyet = 3,5 Lira
Öncelikle ledlere dirençleri lehimleyip onlarıda kabloya lehimliyoruz.
Lehim işleminden sonra lehim yerlerini elektrik bandı ile kapatıp ledin üzerini kapatmıyacak şekilde makaronla sarıyoruz .(bu kısmın fotosunu flasha almamışım aksam evde çekip yarın ekliyeceğim)
Daha sonra akvaryumcudan aldığımız serum hortumunun içine fiber optik ledimizi yerleştiriyoruz ve hortumun iki ucuna hazırlamış olduğumuz led tesisatını bağlıyoruz.
Böylece tesisatımız tamamlanmış oluyor araca montaj yapmadan önce akü kutup başlarında ledleri dener isek daha sağlıklı olur. Dip not olarak toplamda 4 adet 2 + 2 - ucumuzu 2 ye indirmek açısından üst kısımlardan bağlantı yaparsak soket bağlantımız daha rahat olur ve estetik bir görüntü sağlarız.
Sıradaki işlem araca montaj bu kısımda daha önceden forumlarda açılmış olan edition için vites altı led isimli konudan yardım aldım. detaylı olarak ön konsol sökme resimlerinide paylaşıyorum.
İlk olarak vitesin önündeki silikon kabı alıyoruz
Daha sonra kart/tornavida yardımı ile oradaki plastiği çıkartıyoruz.
Daha sonra vitesin parlak kısmını kendimize doğru çekip çıkartıyoruz.
Tornavida ile gösterdiğimiz yer ve karşısındaki iki vidayı dikkatlice söküyoruz (dikkat edin vidalar aşşağıya düşmesin alması işkence olabiliyor)
Vidalarıda söktükden sonra bir kart yardımı ile resimdeki gibi konsolu yvalardan sökerek tırnaklarını kırmadan çıkarıyoruz.
Karşımıza resimdeki gibi bir soket çıkacak normalde bu soketin birde erkek ucu olması gerekmekte idi yalnız demokraside çareler tükenmez diyip hazırladığımız tesisatın uçlarına lehim atıp çekiçle döverek iğne şeklinde yapıp sadece dişisi olan soketimize rahatlıkla bağlıyabiliyoruz
;D
Olması gereken soket;
2013 sedan business dan çıkan soket ;D gene çalmış bizim opel 3 liralık plastiği
Not: Orjinalindeki gibi yanabilmesi için olması gereken sokette işaretlenmiş noktalara bağlantı yapıyoruz.Kırmızı daireye + ucu beyaz daireye - ucu taktım ben. daha sonra kablolar birbirine temas etmesin diye ortalarına elektrik bandı attım.
Ön konsolu tamamen kapamadan önce ledi kontrol ediyoruz sök takla uğraşmamak için.
Bunlarda gece resimleri ilk resim kapı açıldığında yanan şekli okuma ışıkları ile birlikte sonraki resimler far açıkken olan kısımlar. Umarım faydalı olur ihtiyaç sahiplerine
Sıkılmadan okuyan herkeze teşekkürler

Öncelikle işlem için gerekli malzemeler

-4 adet kırmızı mantar led
(Direnç ve ledler toplam 1 Lira)
-4 adet direnç
-Kablo 1 mt (1mt = 1,25 Lira )
-Akvaryumcudan alınma serum hortumu (1 Mt = 0,50 Kr.)
-Fiber optik kablo (Elimde vardı,Elektrikcilerde bulunur sanırım)
-Elektrik bandı (0,75 Kr.)
-Lehim için gerekli alet edevat..
Toplam Maliyet = 3,5 Lira

Öncelikle ledlere dirençleri lehimleyip onlarıda kabloya lehimliyoruz.

Lehim işleminden sonra lehim yerlerini elektrik bandı ile kapatıp ledin üzerini kapatmıyacak şekilde makaronla sarıyoruz .(bu kısmın fotosunu flasha almamışım aksam evde çekip yarın ekliyeceğim)
Daha sonra akvaryumcudan aldığımız serum hortumunun içine fiber optik ledimizi yerleştiriyoruz ve hortumun iki ucuna hazırlamış olduğumuz led tesisatını bağlıyoruz.

Böylece tesisatımız tamamlanmış oluyor araca montaj yapmadan önce akü kutup başlarında ledleri dener isek daha sağlıklı olur. Dip not olarak toplamda 4 adet 2 + 2 - ucumuzu 2 ye indirmek açısından üst kısımlardan bağlantı yaparsak soket bağlantımız daha rahat olur ve estetik bir görüntü sağlarız.
Sıradaki işlem araca montaj bu kısımda daha önceden forumlarda açılmış olan edition için vites altı led isimli konudan yardım aldım. detaylı olarak ön konsol sökme resimlerinide paylaşıyorum.
İlk olarak vitesin önündeki silikon kabı alıyoruz

Daha sonra kart/tornavida yardımı ile oradaki plastiği çıkartıyoruz.

Daha sonra vitesin parlak kısmını kendimize doğru çekip çıkartıyoruz.

Tornavida ile gösterdiğimiz yer ve karşısındaki iki vidayı dikkatlice söküyoruz (dikkat edin vidalar aşşağıya düşmesin alması işkence olabiliyor)

Vidalarıda söktükden sonra bir kart yardımı ile resimdeki gibi konsolu yvalardan sökerek tırnaklarını kırmadan çıkarıyoruz.

Karşımıza resimdeki gibi bir soket çıkacak normalde bu soketin birde erkek ucu olması gerekmekte idi yalnız demokraside çareler tükenmez diyip hazırladığımız tesisatın uçlarına lehim atıp çekiçle döverek iğne şeklinde yapıp sadece dişisi olan soketimize rahatlıkla bağlıyabiliyoruz

Olması gereken soket;

2013 sedan business dan çıkan soket ;D gene çalmış bizim opel 3 liralık plastiği

Not: Orjinalindeki gibi yanabilmesi için olması gereken sokette işaretlenmiş noktalara bağlantı yapıyoruz.Kırmızı daireye + ucu beyaz daireye - ucu taktım ben. daha sonra kablolar birbirine temas etmesin diye ortalarına elektrik bandı attım.

Ön konsolu tamamen kapamadan önce ledi kontrol ediyoruz sök takla uğraşmamak için.

Bunlarda gece resimleri ilk resim kapı açıldığında yanan şekli okuma ışıkları ile birlikte sonraki resimler far açıkken olan kısımlar. Umarım faydalı olur ihtiyaç sahiplerine

Sıkılmadan okuyan herkeze teşekkürler