Vergi&Haraç cennetindeyiz.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kobay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi dalgaya vuruyorum artik siyaseti , afesersiniz ama herseyin boku cikti ;) , bu halka mustahak , surunsun hepsi... Sandiga giderken dusunulecekti bunlar cok gec cok... (yazdim yazdim sildim)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İş nereden nerye geldi.Hiciv'e dönüşüverdi.
Güleriz ağlanacak halimize.:):mad:
Böylede olmasa zaman çekilmez olacak.

 
Abi dalgaya vuruyorum artik siyaseti , afesersiniz ama herseyin boku cikti ;) , bu halka mustahak , surunsun hepsi... Sandiga giderken dusunulecekti bunlar cok gec cok... (yazdim yazdim sildim)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kimi seçelim bir de onu söyleyin
 
hepsini gördük. hepsini yaşadık. ona göre seçiyorum canım kardeşim. şimdikini seçenleri kabahatli buluyorsunuz ya.. sizin tavsiyeniz nedir?
 
''eğri oturup doğru konuşmak gerekir''

Günaydın,hayırlı cumalar!
arif poyraz ve onun gibi düşünen milletimize;
hepsini gördük,yaşadık düşüncesi ile verdiğiniz düşüncenize katılıyorum,akp nin ilk katıldığı 2002 seçimlerinde ona oy vermiş ve sonraki seçimlerde vermedim.
2000 yıllarında hatırlarsınızki,hükümet banka hortumlamalarından yolsuzluklar-
dan batmak üzere idi,binaenaleyh devlet işci ve memurların maaşını ödeyemeyecek duruma gelmişti,işte bu ortamda o düşünceniz doğru idi,ama zamanla onlarda davalarından,çizgilerinden ayrıldılar,..
evet hükümet bir takım yatırımlar yaptı,inkar edilemez ama şurası bir gerçekki;Türkiye'ninde yükselme devri gelmişti.bunlarda işte bu şansı menfaatlerine kullanmaktalar.
Dünyada ve Avrupa'da hükümetler yatırım yapmıyormu?Almanya'da köy yolları dahi asfalt,hemde 30 senedir,orada çalışanlar düzeltme yapabilr,ama bende amcam ve çocuklarından biliyorum.
Dünya demokrasileri yolsuzluğu affetmiyor

tag: Adrian NastaseChristian Wulff
Yolsuzluk
Yolsuzluk

Türkiye, tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından birine şahit olurken, dünyanın birçok ülkesinde de siyasilerin daha önce rüşvet ve yolsuzluk yaptıkları biliniyor. Avrupa'da ve dünyanın diğer demokratik ülkelerinde de daha önce meydana gelen rüşvet ve yolsuzluk skandallarından sonra bakan ve devlet başkanı düzeyindeki siyasetçilerin istifa ettiği ve yargılandığı dünya kamuoyunca demokrasinin gereği olarak görülüyor. Yakın tarihte yolsuzluk ve rüşvet dolayısıyla ceza alan ve koltuğunu kaybeden bazı siyasiler ise söyle;

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff
Yakın tarihte yolsuzluk suçlamaları dolayısıyla istifa edenlerin başında Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff geliyor. Wulff, 17 Şubat 2012 tarihinde yolsuzluk suçlaması nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde yaklaşık 700 Euro tutarında yemek ve konaklama masrafını bir film yapımcısına ödettiği gerekçesi ile ‘çıkar sağlamakla' suçlanmıştı.

Romanya eski Başbakanı Adrian Nastase
Romanya'da ise 2000 ve 2004 yılları arasında Başbakanlık yapan Adrian Nastase'ın, yolsuzlukla yargılandığı davada, 2012 yılında iki yıl hapse mahkum edilmişti. Nastase, bir devlet kuruluşunun düzenlediği etkinliklerde toplanan 2 milyar doları aşkın parayı, iktidarının son döneminde cumhurbaşkanlığına seçilmek için yürüttüğü kampanyaya harcamakla suçlanıyordu.

Eski Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Necas
Yolsuzluk nedeniyle koltuğunu kaybeden liderler kervanına geçen yıl Çek Başbakan Petr Necas da katıldı. Ülke tarihinin en büyük soruşturmasında Necas'ın özel kalem müdürü Jana Nagyova'nın suçlu bulunması üzerine Çek Başbakan görevinden istifa etmişti. Nagyova,rüşvet almanın yanı sıra istihbarat birimini şahsi istekleri doğrultusunda çalıştırmakla suçlanıyordu.

İspanya Kralı'nın damadı İnaki Urdangarin
İspanya Kralı Juan Carlos'un ikinci kızı Cristina'nın eşi olan Palma Dükü İnaki Urdangarin, yolsuzluk iddiasıyla yürütülen bir soruşturmada sanık sıfatıyla mahkemede ifade vermişti. İspanyol basınının uzun süre takipçisi olduğu soruşturmada, Palma Dükü Urdangarin, 2003 yılı sonundan 2006 Haziranı'na kadar yöneticiliğini yaptığı Noos Enstitüsü'ndeki bir dizi yolsuzluk iddiasına karışmakla suçlanıyordu. Yargılama henüz sonuca ulaşmadı ancak Kral'ın damadının mal varlığına el konuldu.

Eski Hırvatistan Başbakanına hapis cezası
İktidarda bulunduğu sırada devlet kurumlarından yasa dışı yollardan para çekme, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanan eski Hırvatistan Başbakanı İvo Sanader, geçen 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Hırvatistan'da, yolsuzlukla suçlanan, ülkesinden kaçtıktan sonra ise 2010 yılında Avusturya'da yakalanan, daha sonra da kefaletle serbest bırakılan eski Başbakan İvo Sanader, Avusturyalı Hypo Bankası'ndan yaklaşık 600 bin avro ile ulusal Hırvat petrol şirketi INA'nın yönetim yetkilerinin Macar şirketi MOL'a devredilmesi için 5 milyon avro rüşvet almaktan suçlu bulunmuştu.

İtalya'nın gündemden düşmeyen Başbakanı Silvio Berlusconi senatodan azledilmişti
İtalya'da eski Başbakan Silvio Berlusconi, vergi kaçırdığına hükmedilen bir davadan aldığı mahkûmiyet kararı dolayısıyla Senato'da yapılan oylama sonrası senatörlükten azledilmişti. Senato Genel Kurulu'nda uzun süren tartışmalar sonrasında, ülke siyasetinin son 20 senesine damga vuran Silvio Berlusconi, partisi Forza Italia başta olmak üzere merkez sağ partilerin tüm çabalarına rağmen senatörlüğünü kaybetmişti. Fransız Bakan yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti Fransa Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac, hakkında çıkan vergi kaçırma ve kara para aklama iddiaları üzerine geçtiğimiz aylarda istifa etti. Paris Savcılığı, vergi kaçakçılığında elde edilen paraları akladığı iddiası üzerine Cahuzac hakkında ön soruşturma başlatmıştı. Mediapart internet haber sitesi, esas mesleği plastik cerrahlık olan Cahuzac'ın, İsviçre'deki banka hesabını, Singapur'a aktardığını duyurmuştu.

Danimarka'da alkış alan istifa
Danimarka'da devletin bağış yaptığı bir kuruluşta yaşanan lüks harcama skandalından haberi olmadığını söyleyen Kalkınma Bakanı Bach geçen ay istifa etti. Bach, “Onayladığım seyahat kurallarını görmem gerekirken bunu fark etmemem ciddi bir hata.” değerlendirmesinde bulunmuştu. Danimarka Kalkınma Bakanı Christian Friis Bach, hükümetin yardımda bulunduğu bir uluslararası örgütün kasasından yapılan lüks harcamalara dair patlak veren skandalla ilgili olarak, bürokratlarının kendisini uyarmaması sonucu kamuoyuna yanlış bilgi verince istifa etti. Siyasi çevrelerce örnek gösterilecek etik bir davranışta bulunarak istifa eden bakan Bach'ın, olayda pek fazla sorumluluğu olmadığı halde görevini bırakması ülkede büyük alkış aldı.
 
örnekler.

Yolsuzlukla yargılanan Başbakan, hapis cezasıyla karşı karşıya


05 Ocak 2016, Salı 16:04
Yolsuzlukla yargılanan Güney Kore’nin eski Başbakanı Lee Wan-koo’ya 1 yıl hapis cezası istendi.
Yolsuzluk suçlaması ile yargılanan Güney Kore’nin eski Başbakanı Lee Wan-koo’nun davası devam ediyor. Bugün yapılan duruşmada savcı Lee hakkında 1 yıl hapis cezası istendi.

Usulsuz bir şekilde siyasi finansal destek aldığına dair bulgular elde ettiklerini ifade eden savcı, seçimlerin şeffaflığına gölge düşürüldüğünü ileri sürdü. Lee’nin avukatı ise kanıtların zayıf olduğunu iddia ederek, savcının isteğine itiraz etti. Mahkeme iki tarafın sunduğu belgeleri incelemek için duruşmayı ayın sonuna erteledi.

LEE, GEÇEN YIL İSTİFA ETMİŞTİ

Eski Başbakan Lee Wan-koo’nun içinde olduğu hükümette önemli görevlerde bulunan ve hala görevini sürdüren iktidardaki Saenuri Partisi'ne mensup 8 üst düzey siyasetçinin değişik dönemlerde bir iş adamından rüşvet aldığı iddia edilmişti.

Rüşvet skandalı, devlet projeleriyle ilişkisi olan Keangnam Enterprises şirketinin başkanı Sung Wan-jong’geçen yıl intihar etmesi ile başlamıştı. İntihar olayının ardından Başbakan Lee'nin de ismi ve aldığı rüşvet miktarının bulunduğu bir liste ortaya çıkmıştı.

Söz konusu listede Lee Wan-koo’nun intihar eden iş adamından 30 milyon Won (27 bin dolar) rüşvet aldığı yazılıydı. Lee, tartışmaların büyümesinden sonra göreve başladıktan birkaç ay sonra başbakanlık görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Güney Kore, 'Rüşveti alan da veren de cehennemliktir' hakikatini yaşıyor!
 
''bizler rıza gösterirsek üstümüze çullanan çok olur''

yanlış anlaşılmaması için değiştirerek yazdım,evet zamanında bende oy verdiğimi yazmıştım,
evet insanların basiretinin kapandığı zamanlar olmakta ama esas erdemlilik,olgunluk ta hatasını anlayıp dönmektir.o kadar okumuş kesimlerin sempatisini toplayabilmiş olan fethullah gülen hoca efendi dahi bunların çizgiden döndüğünü fark ettiğini anladığında önce uyardı.baktı cevap yok emrindeki hakim ve savcılara operasyon talimatını verdi (sanırım).şimdi ise ne yazıkki vatan hainlğinden yargılanacak.
Avrupa ve Dünya'daki ülkelerin çoğunda insanlar bolluk,lüks içinde yaşamaktalar,biz biraz rahatlama görünce herşeyi bunlar yaptı zan ediyoruz,
sizlerin sabahtan akşama kadarki çalışmalarınızın eserini niye başkalarından zan ederek padişahlaştırıyoruz?:((
Avrupada yıllarca terör suç oranları hiçde çok değil,niye rahat yaşamaları varken niye suç işlesinlerki;
ama tabii istisnalarda vardır,arpası çok gelmiş insanlardan kaynaklanır.
 
Geri
Üst