vectramda sabah gıcırtısı, soğukken motorda çıtırtı

Aynı ses benim araçtan da geliyor.Sabahları ilk çalıştırdığımda dizel motorlu araçlar gibi çıtırtı geliyor ama 1 dk sonra filan ısınınca kesiliyor.Bende egzos manifoldundan şüpheleniyorum.

Son düzenleme:
tiriger kayısının ayarı bol olabilir sabahları ses yapar ısınca keser.

tiriger kayısının ayarı bol olabilir sabahları ses yapar ısınca keser.

Bu durumda bir gariplik yok mu. Bir malzeme soğukken küçülüp ısınınca gevşemez mi? O halde triger kayışının en gergin hali soğuk hali değil midir? Isındıkça gevşeyip daha çok ses yapması gerekmez mi? Ben mi yanlış düşünüyorum.

Senin bahsettiğin çıtırtılı ses benim vectrada da var. Sabah çalıştırdığımda triger tarafından çıtırtılı sesle çalışıyor. Bir süre sonra ses kesiliyor. Servise götürdüm sesin manifoltda çatlaktan veya sapmalardan yapar dedi.Motor ısınınca genleşme sonucu sesin kesileceğini söyledi.Sanırım senivectradaki se de manifolttan geliyordur.

bende headers var onda bir terslik olabilir belki. trigerden daha mantıklı geliyor bu.

Bu durumda bir gariplik yok mu. Bir malzeme soğukken küçülüp ısınınca gevşemez mi? O halde triger kayışının en gergin hali soğuk hali değil midir? Isındıkça gevşeyip daha çok ses yapması gerekmez mi? Ben mi yanlış düşünüyorum.
sen yanlış dusunuyorsun. bu şekılde kaç tane kayıs gerdırıp sesi kestıgımı ben bıle hatırlamıyorum:)

o citirti sesinin egzos manifoldundan oldugun dusunuyorum. illa manifold blogunda catlak olmasi gerekmiyor elebette, saplamalar ya da egzos manifold contasinda da problem olabilir. acip bakmak lazim.

o citirti sesinin egzos manifoldundan oldugun dusunuyorum. illa manifold blogunda catlak olmasi gerekmiyor elebette, saplamalar ya da egzos manifold contasinda da problem olabilir. acip bakmak lazim.

Dün tamircime götürdüm arabayı.O çıtırtı sesi manifolddaki çatlakdan yada içerideki kırık vidalardan gelebilir dedi.Opellerde genelde olan bir sorun dedi.Manifoldun fiyatını sordum.Yerlisi 180 ytl,orjinali ise 340 ytl dedi.Bu fiyatlar nasıl arkadaşlar,pahalı mıdır?

Dün tamircime götürdüm arabayı.O çıtırtı sesi manifolddaki çatlakdan yada içerideki kırık vidalardan gelebilir dedi.Opellerde genelde olan bir sorun dedi.Manifoldun fiyatını sordum.Yerlisi 180 ytl,orjinali ise 340 ytl dedi.Bu fiyatlar nasıl arkadaşlar,pahalı mıdır?

Yerlisi 180 YTL fazla gibi geldi bana. Biraz daha araştırmanda fayda var. Mesela aşağıdaki linkteki fiyat 180'e göre oldukça düşük.
http://www.opelparcaci.com/v1/urunler.asp?id=12&urunadi=Opel

Geri