vectramda sabah gıcırtısı, soğukken motorda çıtırtı

100 ytl. yabancısı dedigi de yerli aslında.

ilk calıstırdıgımda aynı sesler bende de var ama sonradan kesiliyor bende pek onemsemıyorum o yuzden

malzeme ısınınca genlesiyor, aradaki catlak kapaniyor, o yuzden ses kesiliyor.

Sabah veya soğuk çalıştığında aynı sesi ben de duyuyorum (vectra b 2000 motor) bu ses eski tofaşların subap sesine benziyor. Birkaç dakika sonra motor ısınınca sesi kesiyor. Bir motor ustasına sordum enjeksiyonlu arabada subap sesi olur mu diye. Motor çalıştığında yağ soğuk olduğundan itecekler yağlanıncaya kadar normal olarak ses yapar dedi bana pek mantıklı gelmedi. Yukarıda arkadaşların bahsettiği ses acaba bu ses mi. Anlayan bir arkadaş açıklama yaparsa memnun olurum .
Herkese selamlar.
benim araçta vectra b 2000 motor.abi o subap sesi motor soğukken benim arabadada oluyor.bizim sokakta ve arka sokağımızda toplam 6 tane vectra b 2.0 var.o araçlarıda motorları soğukken dinledim,aynı ses onlardada var.bencede büyük ihtimalle subap iticileri ısınana kadar sesli çalışıyor.ben usta değilim ama herhangi bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum.

benim araçta vectra b 2000 motor.abi o subap sesi motor soğukken benim arabadada oluyor.bizim sokakta ve arka sokağımızda toplam 6 tane vectra b 2.0 var.o araçlarıda motorları soğukken dinledim,aynı ses onlardada var.bencede büyük ihtimalle subap iticileri ısınana kadar sesli çalışıyor.ben usta değilim ama herhangi bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum.

bişey denemenizi önerecem.
sabah motor sogukken, kontagı 2. kademeye getirin ama marşa basmayın, gaz pedalına bir kere köküne kadar basın, 1-2 sn sonra pedaldan ayağınızı çekin. şimdi marşa basın.
5 sn bekleyin ve her zaman yaptıgınız şekilde aracı hareket ettirip yola koyulun. gene aynı ses çıkacak mı ?

(bunu yaparak, otomatik jikle acılmasını iptal ederek marş yaptınız.)

bişey denemenizi önerecem.
sabah motor sogukken, kontagı 2. kademeye getirin ama marşa basmayın, gaz pedalına bir kere köküne kadar basın, 1-2 sn sonra pedaldan ayağınızı çekin. şimdi marşa basın.
5 sn bekleyin ve her zaman yaptıgınız şekilde aracı hareket ettirip yola koyulun. gene aynı ses çıkacak mı ?

(bunu yaparak, otomatik jikle acılmasını iptal ederek marş yaptınız.)
öneri için teşekkürler,deneyeceğim.

Geri