Demek ki 8 subaplıların şansı varmış az da olsa...Çünkü sonrasında 1 sene kullandım arabayı ve hiçbir problem olmamıştı...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
gelde takma abı fıncanlardan bakıyorum sıbobun bukuk oldugunu zaten anlıyorum ama bızım buras ıkucuk sehır adamı ögreten cok olur ya bukmedıyse gıbısınden bızde musterının gözunun önunde takarız marşa basariz çıfıtıt çıfıtıt çıfıtıt tren gıbı ses cıkar calısmaz zatenbirde ben yazayımm cevap 16 valf araç triger kayışı koparırsa eer siboplar eğilir ve ben direkt olark kapak söküyorumm kayış takıpda denemek zaman alıyor çünki siboplar eğik durumda bu kayışşşşşşşşşşş çok önemliiiiii beylerrr zamanı geldiğinde değişmesi gerekirr ihmale gelmez.
Bazı araçlarda bu zincir oluyormus ve kopma ihtimali cok düşükmüş. Neden bütün arabaları buşekilde yapmazlarki.
Bmw'lerde de zincir kullanılıyordu...
Diğer taraftan %100 sübapları büker kısmına katılmıyorum.Bükme olasılığı yüksek evet ancak trigerin kopma anından itibaren ne olduğu çok önemli...
Benim eski eski arabamda seyir halideyken triger koptu.Biranda araba anlamsız bir şekilde yığılır gibi olunca debriyaja basıp sağa çekmiştim zaten.Daha sonra trigerin koptuğunu farkettim, yenisini takacak ustayı bulmam yeterli oldu.Trigeri taktık ve hiçbir şekilde bir bükülme ya da hasar yoktu.Bunun en büyük nedeni ise seyir halndeyken problemin olduğu anda d ebriyaja basmak ve daha sonra calıstırmak/yürütmek için ısrar etmemekti...
yok abi sibop büktüğü için kompresör olmuyo motorda. dolayısıyla çalışmaz
Evet o tarz birşey...Uno'ydu ve malum eski teknoloji ve 8 sübaplı motor.Sübap sayısından dolayı mı risk artıyor?
Peki ustam biz bu trigerin değişim değişmediğini bilmiyorsak sizin gibi değerli ustalarımız anlayabilirmi değişip değişmediğini yada değişme zamanının gelip gelmediğini ,ben bir kaç ustaya sordum sanki biliyorlarda net bir cevap istemiyorlarmış gibi geldi
arkadasım triger de bı skıntı warsa daha oncede yazdıgım ii bi usta sesinden motor calısma seklınden egsoz dan anlar....
sonucu yazarsan seviniriz
peki. yolda giderken triger kayışı koparsa bunu nasıl anlarız. bunun için opel bir ikaz koymamış sanırım. (herşeye ikaz koymuşta bunumu unutmuş.)
bizde skoda favorit vardı onda da triger'de zincir vardı.fiat albea multijet de triger zinciri kullanıyor.Pahalı araçlar zincir kullanır. Mercedsin triger kayışı kullandığını duymadım ben.
sağlamsa zincirdir![]()