Vectra motor arıza lambası..Acil yardım :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skrgngr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skrgngr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar araçta hiçbirşey yoktu.Bir gün öğlen bindiğimde arıza lambası yandı.özel servise gittim op-com da falan baktılar oksijen sensörü dediler.Değiştirmedik sildik arızayı 1 gün sonra yine yandı.Daha sonra çıkıştaki sensörü değiştirdik 1 gün yine yanmadı sonra tekrar yandı.op-com da bi motor ısı sensöründe gözüküyor bi oksijen sensöründe.servise gitmekten bıktım.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

benimde oksijen sensörü bozuk arızayı sildik tekrar lamba yandı şuan hala yanıyor.

şükrü bey araçta epey sensör var bunların görevleri farklı motorun ısısını havasını ayarlıyor her usta ehil olmayabilir farklı ustaların fikrini alıp kesin arızalı sensörü tesbit ettikten sonra değişmek gerekiyor yoksa deneme yanılma yöntemiyle tüm sensörleri değişmeniz gerekebilir elinde aynı aracın parçasından olan ustayı tercih ederseniz faydalı olur kanaatindeyim geçmiş olsun

izlediğiniz yol yanlış. bu tür elektronik arızalar yetkili servislerdeki tech 2 cihazına bağlanarak tespit edilir ve yine yetkili servislerde bulunan orijinal parçalarla değiştirilir. özel servislerdeki yan sanayi parçalar hiçbir işe yaramıyor. bilginize.

izlediğiniz yol yanlış. bu tür elektronik arızalar yetkili servislerdeki tech 2 cihazına bağlanarak tespit edilir ve yine yetkili servislerde bulunan orijinal parçalarla değiştirilir. özel servislerdeki yan sanayi parçalar hiçbir işe yaramıyor. bilginize.

Katılıyorum.Tecrübeyle sabittir arakdaşlar. O arıza lambasıyla çok uğraştım bende. LPG taktırdıktan sonra yanmaya başlamıştı.Özel servisler oksijen sensörü, egzantrik sensörü, krank mili sensörü dediler. Değiştirdik devam etti.En sonunda orjinalini takınca 3 aydır ne lamba yanıyor ne de bir anormallik var.

izlediğiniz yol yanlış. Bu tür elektronik arızalar yetkili servislerdeki tech 2 cihazına bağlanarak tespit edilir ve yine yetkili servislerde bulunan orijinal parçalarla değiştirilir. özel servislerdeki yan sanayi parçalar hiçbir işe yaramıyor. Bilginize.
öncelikle tech2 cihazi ile bakilmasi gerekiyor doğru ama tüm özel servisler yansanayi parça kullanacak diye bişey yok siz özel servis olupta opel özel servisine gitmemişsiniz belli

burada tansu ustam gibi orijinal parçalar kullanan özel servisleri tenzih ederim. benim de gittiğim orijinal parçalar kullanan özel servislerim var. ama çoğu özel servis yan sanayi parçalar takmakta ısrar ediyor, bu yan sanayi parçalarından kullandıklarını hiçbir sorun yaşamadıklarını söylüyorlar. ama sonuç söylenilenin tam tersi oluyor. mesela size bir far örneği vereyim. farlarımın hem ayakları kırık ve hem de bayağı içi karardığı için yenilemek istedim. istemeye istemeye depo marka yan sanayi far taktırdım. sonuç tam bir felaketti. far hem yerine oturmuyor hem de çok düzensiz ışık yayıyor ve karşıdan gelenlerin gözünü alıyordu. daha sonra orijinal valeo far alarak problemi giderdim ve depo marka o farları da çöpe attım.

Son düzenleme:
Geri