Ynt: Vectra mı Satıp Astra alayım mı?
Sn. Snx4,
İki aracı da kullanmış birisi olarak ufak bir karşılaştırma yapayım. Aynı sizin kullandığınız aracın 98 modelini kullandım. 2. el olarak 72.000km'de aracı almıştım ve otomatik vitesti fakat benzinliydi, herhangi bir dönüşüm yapmamıştım. Vectraların o kasası hem tasarım, hem sağlamlık hem de malzeme kalitesi olarak bence Opel'in demirbaşlarından biridir. O kasadan sonra çıkan Vectraların hiçbiri bende bir iz bırakmamıştır fakat o kasa başkadır.
Otomatik vites olması ve şehiriçi kullanımı nedeniyle su gibi içerdi benzini. Uzun yolda motor hacminin büyüklüğünden dolayı 120-130 km ile giderken devir çok yükselmezdi, rüzgar sesi duymazdım ve ekonomik bir araçtı, ekonomik demek yerine belki de motor hacmine göre normal yakıyordu demek daha doğru. Şimdi Astra J ile Vectra yaklaşık aynı kiloda. Vectra'da ruhsatta 1363kg yazardı.
İki araç aynı kiloda ve aynı beygir gücüne sahip iken Astra J bence daha atak. Turbodan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama gaza dokunulduğunda aracın tepkisi Vectrada bu kadar agresif olmuyor. Vectra'da 180 ile giderseniz bunu hız olarak hissediyorsunuz ama Astra J bunu hissettirmiyor. İkisinin de benzinli versiyonlarında Astra J şehiriçinde ve şehirdışında daha ekonomiktir.
Yakıt konusunda Astra J 1.4T derim.
Donanım konusunda Astra J 1.4T derim.
Dış görüntü tasarımı olarak Vectranın o kasasına hayranlığım olduğundan ikisine de eşit veririm.
Güvenlik olarak. Vectra tank gibidir. Astra J'de güvenliklidir. Burda da ikisine eşit veririm.
Teknoloji olarak Astra J derim.
İkisinin bana göre eşit olan yönleri var ama Astra J'nin ağır basan tarafları var. Fakat Vectra'nın şu özelliği Astra J'den daha iyidir diyebileceğim sanırım bariz bir özellik yok. Bagaj hacmi büyüktür ama
Maddi imkanlar el veriyorsa Astra J tavsiye ederim ama zorlanıp da almayı düşünüyorsanız ya da biraz macera olacaksa Astra J almak Vectra gerçekten yıllarca gider, Mercedes gibi de sağlamdır. Kaputun altında da boş veri olmayan bir canavar vardır. Astra J'de baya boşluk var.
Genelde servise gittiğimde bulursam eğer Vectra'nın o kasasını bir motoru görüp de "hey yavrum be" demeden de geçmem
Bahsedilen Vectra kasası: