vectra lpgde çok yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melis45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melis45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1997 b kasa otm. vectra 2.0 kullanıyorum 20 tl yakıt ile 30 km yol gidiyorum gaz bitiyor benzine geçiyor tamamı şehir içi kullandım tartarini sıralı sistem ayrıca bir ay önce gaz ayarı yaptırdım bütün filitreleri diğiştidim yardımcı olursanız sevinirim.

Bujileriniz eskidiysede çok yakar

astronomik bir rakam bu ne yaa benzinde kullansan daha az yakar..
km 1.3 tl ..

birtek bujileri değiştirmedim onlarıda en kısa zamanda diğiştireceğim ama bujiler yakıtı bu kadar çok etkilermi? sizlerin yakıt tüketimi nasıl.

lpg de kaçak felan olmasın??? bu kadar yakması biraz anormal. 20 tl / 30 km =0,666 krş. ????????

kaçak olabilir. birde kalibrasyona baktırın

kesinlikle gaz kaçağı var ihmal etmeyin hemen kontrol ettirin aynı araba bende var 100km de 12lt lpg harcıyor şehir içi

gaz kaçağı veya ayarını yanlış yapmışlardır..

bu gün gittim lpg ayarına. sordum neden bu kadar çok yakıyor diye bilgisayara bağlayalım bakalım dedim arkadaşın cevabı şu oldu abi senin arabanda birşey yok boşuna kurcalama kafanı dedi sebebinide söyledi şöyleki gaz deposunda yakıt azalınca dibindeki gazın basıncı düşük oluyormuş bu yüzden gazı çekemiyormuş yani depoda tabanda gaz var ama çekemdiği için otomatik olarak benzine geçiyormuş banada mantıklı geldi o yüzden kurcalamadım arkasını şimdi yine yakıt aldım bakalım deneyeceğim aynı sorun olursa bakıcam bir çaresine. yinede ilginiz için çok teşekkür ederim.

Bende simit tüp var, en zor enjekte edilen tip yani..
1 gram gaz yokken 20 tllik opetten gaz alıyorm, 120 km yol yapıyorum.. (maşallah)
Otomatik vites araçta lpg nasıl randıman verir bilmiyorm, umarım sorun çözülür..

Geri