vectra c otomatik klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan a.culcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

a.culcu

Kayıtlı Kullanıcı
02-Adıyaman
Arkadaşlar,2006 vectra comfort çift bolgeli klima otomatik nasıl çalıştırılıyor?Düğmenin ortasına basınca ac ve hava üfleme seçenekleri geliyor.Her seferinde ayrı ayrı ayarlamak mı gerekiyor?Tek düğmeden çalışmaz mı?Daha önceki arabamda(megane2) auto düğmesine basınca otomatik çalışıyordu.

Her iki yön aynı anda tek bir yerden ayarlansın istiyorsunuz sanırım yanlış anlamadıysam şoför tarafındakine basarsanız bir defa sonrasında iki tarafıda ayarlayacaktır eğer kast ettiğiniz buysq

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında kastettiğim bu değildi ama öğrenmiş oldum.sorum şu ;kilmanın iki tarafındaki ayardüğmelerinden ayrı ayrı derecelerini ayarlıyorsun ama klima dışardaki havayı üflüyor.Klimayı açmak için ortadaki düğmeye basıp, klimayı açıyorsun,ayrıca üfleme yerlerini ayarlıyorsun.Otomatiğe basınca bir şey değişmiyor,sadece her taraftan dışarının havasını üflüyor.Acaba ayar yerinden klima sürekli açık mı bırakılıyor?

Her iki yön aynı anda tek bir yerden ayarlansın istiyorsunuz sanırım yanlış anlamadıysam şoför tarafındakine basarsanız bir defa sonrasında iki tarafıda ayarlayacaktır eğer kast ettiğiniz buysq

Vay be bu doğrumu vectra c de çok araştırdım yok diye biliyordum hemen deneyecem yarın

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında kastettiğim bu değildi ama öğrenmiş oldum.sorum şu ;kilmanın iki tarafındaki ayardüğmelerinden ayrı ayrı derecelerini ayarlıyorsun ama klima dışardaki havayı üflüyor.Klimayı açmak için ortadaki düğmeye basıp, klimayı açıyorsun,ayrıca üfleme yerlerini ayarlıyorsun.Otomatiğe basınca bir şey değişmiyor,sadece her taraftan dışarının havasını üflüyor.Acaba ayar yerinden klima sürekli açık mı bırakılıyor?
Auto tuşunu mu kast ediyorsunuz hocam

Evet auto tuşu.

Ben klimayı her zaman (yaz-kış) açık bırakıyorum. Pozisyonu da otomatik bırakıyorum. Çalışsın istediğimde Auto düğmesine basıyorum ve istediğim sıcaklığa ayarlıyorum (21-23C). Hiçbir zaman 15-16C'lere (low) ya da kışın 30C'lere (high) ayarlamıyorum. O sadece yakıt sarfiyatını yükseltir ve konforu da düşürür.
Çalışmasını istemediğimdeyse ortadaki büyük düğmeyi sola çevirince klima tamamen kapanır. Yeniden açacağın zaman sadece auto'ya basman yeterli.

ortadaki düğmeyi sola çevirince sadece fan kapanmıyor mu?

Ac yi seçmeniz gerek her defasında ve otomatik özelliğinden faydalanmak için auto tuşuna da akabinde basmanız gerek.2 hamlede açılıyor doğru anlamışsınız başkada bir yolu yok maalesef

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim,verdiğiniz bilgiler için.

Geri