değerli dostlarım uzun bir süredir tc ve esp devre dışı bırakma problemi ile uğraşıyorum fakat çözüm bulamadım esp bir araçta kesinlikle olması gerekli bir güvenlik ekipmanı aynı şekilde tc de. Fakat bazı durumlarda tc(anti patinaj) yarardan çok zararı olabiliyor örneğin geçenlerde izmir'e gittim bir rampada belediye kazı çalışması yapmış ve üstü körü bir şekilde kum atarak kapatmış zamanla kumlar çukurda çıkmış ve ortaya arabalara zarar verebilecek bir çukur oluşmuş ben tabiki çukuru görünce durdum sağ sol yaparak çıkarım derken arabam kumlu zemin üzerinde hafif pati yapması ve tc nin devreye girmesi sonucu yolda kar buz gibi nedenler olmadığı halde kaldım kimsenin aranasını kötülemek değil ama kıytırık reno olarak tabir ettiğimiz hacı murat olarak bildiğimiz arabalar çıkarken ben çocuk çoluk rezil bir şekilde kaldım neyse olur dedim memlekete geldim kar yağdı ben arabamı park ettiğim yerden çıkamıyorum neden tc yine devrede halbu ki bu yaşadıklarımı esp of yapabilsem inanın ki az bir patinajla araba çıkıp gidecek neyse rezillik bu kış boyunca devam ediyor ve ben bir çözüm bulamadım bazı arkadaşlar nette yaptığım araştırma sonucunda konsol üzerindeki boş butonları sökmüşler ve arkasında soket bulmuşlar ve bir buton takarak esp of yapılabiliyormuş sizce mümkün mü eğer mümkünse bu butonu nerden bulabilirim eğerki tesisatı hazırsa ve bu butonu takarsam tech2 bağlatıp aktifleştirmek gerekir mi yardımlarınızı bekliyorum şu rezillikten kurtulalım arkadaşlar arabamı seviyorum her şeyinden memnunum bunun dışında