vectra c esp iptali mümkün mü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan losilin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

losilin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
değerli dostlarım uzun bir süredir tc ve esp devre dışı bırakma problemi ile uğraşıyorum fakat çözüm bulamadım esp bir araçta kesinlikle olması gerekli bir güvenlik ekipmanı aynı şekilde tc de. Fakat bazı durumlarda tc(anti patinaj) yarardan çok zararı olabiliyor örneğin geçenlerde izmir'e gittim bir rampada belediye kazı çalışması yapmış ve üstü körü bir şekilde kum atarak kapatmış zamanla kumlar çukurda çıkmış ve ortaya arabalara zarar verebilecek bir çukur oluşmuş ben tabiki çukuru görünce durdum sağ sol yaparak çıkarım derken arabam kumlu zemin üzerinde hafif pati yapması ve tc nin devreye girmesi sonucu yolda kar buz gibi nedenler olmadığı halde kaldım kimsenin aranasını kötülemek değil ama kıytırık reno olarak tabir ettiğimiz hacı murat olarak bildiğimiz arabalar çıkarken ben çocuk çoluk rezil bir şekilde kaldım neyse olur dedim memlekete geldim kar yağdı ben arabamı park ettiğim yerden çıkamıyorum neden tc yine devrede halbu ki bu yaşadıklarımı esp of yapabilsem inanın ki az bir patinajla araba çıkıp gidecek neyse rezillik bu kış boyunca devam ediyor ve ben bir çözüm bulamadım bazı arkadaşlar nette yaptığım araştırma sonucunda konsol üzerindeki boş butonları sökmüşler ve arkasında soket bulmuşlar ve bir buton takarak esp of yapılabiliyormuş sizce mümkün mü eğer mümkünse bu butonu nerden bulabilirim eğerki tesisatı hazırsa ve bu butonu takarsam tech2 bağlatıp aktifleştirmek gerekir mi yardımlarınızı bekliyorum şu rezillikten kurtulalım arkadaşlar arabamı seviyorum her şeyinden memnunum bunun dışında

o tarz durumlarda sanki işe yarar gibi geldi bana ama :) tabi deneyim şart..mesala ben geçenlerde yağmurlu ve tozlu bir yolda kalkayım dedim tc yi kapayıp araba hiç durmaksızın patinaja başladı ayağımı gazdan çekene kadar..yani buzlu bir zeminde patinajda iyi değildir sanırım..tabi tecrübe şart buz üstünde hiç kalkmadım tc siz. denemek lazım :)

ilginç b kasada kapatma tusu varken neden c kasaya koymamıslarkı

ama ben bununla ilgili forumda "ilk kar deneyimim" başlığında bir yazı yazmıştım. Buzda karda kimsenin çıkamadığı yerde TC sayesinde adım adım araç çıktı diye açıklamıştım. TC çıkmanızı engellemez aksine çıkmanıza yardım eder. diğerine göre fazla dönen lastiği yavaşlatır ve rahatça çıkarsınız. Bence başka bir aksaklık olmış gibi geldi... Fiat Fiorino sadece TC koyarak ayrı bir model bile çıkarıyor ve model adı da TREKKING. Tırmanma kabiliyeti sayılıyor...

TC'yi bence siz yanlış biliyorsunuz. TC aracın çekiş tekerleri daha fazla dönmeye başladığında elektronik olarak ateşlemeyi belirli aralıklarla durdurur. yani siz patinaja düştüğünüzde tam gücü kesmez sadece araca o an gereken kadar güç üretilmesini sağlar. ya sizin TC'niz bozuk ya da başka bir problem var. sizin anlattığınız gibi olsa karda buzda hareket edemezdik. haa bir noktada katılıyorum bazen işi zora sokabiliyor. mesela çok acil bir yerden uzakalaşmanız gerekiyor yada birisine artislik yapacaksınız tam patinaja düştüğünde TC devreye giriyor araç için yeterli gücü üretecek kadar devri kesiyor ama siz gaza hala yükleniyorsunuz... sonuç; hani benzin biterde teklemeye başlar ya araba onun gibi oluyor. ben bunun dışında TC kaynaklı bir sorun görmedim. aksine sizin durumunuzda TC'nin devreye girmesiyle birlikte patinaj yapmadan çıkabilmeniz gerekirdi.

ilginç b kasada kapatma tusu varken neden c kasaya koymamıslarkı

2001 model b kasalarda da iptal edilemiyor.

değerli dostlarım ilginiz teşekkürler tc nin asıl işe yaradığı nokta tekerleklerden birinin patinaja düştüğünde patinaj yapan tekere giden gücü keserek aracın kaymadan yola devam etmesini sağlaması fakat iki tekerde patinaja düşerse ikisininde gücünü keserek olduğunuz yerde affedersiniz sap gibi kalıyoruz aracımda arıza varmı diyerek gittiğimde özel servisler sıkıntı yok hep karşılaşıyoruz diyorlar yaşadığım yer afyon kışın yolların 4te 3ü buz oluyor buda demek oluyor ki hergün aracınız patinaj yapacak bu konuyu açmadan yaklaşık bir aydır araştırıyorum inanın ki bu vectra c lerde tc nin faydası olduğu kadar iptal etmenin de faydası olacağına inanıyorum nette araştırırken bazı vectra c kullanıcılarının tc esp off düğmesi olmadığı için tüketici mahkemesine başvuracağına kadar gördüm gerçekten bu bir sorun ilginize teşekkür ederim

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum elektirkli perdenin düğmesini üstündeki boş olan düğmeyi söktüm arkasında soket mevcut düğme taksam acaba çalışırmı bilindiği üzere opel araçlarında bazı fonksiyonların zemini hazır olduğunu biliyoruz sizce çalışır mı yoksa tech2 ile aktifleştirmek mi gerekir

o düğmeyi sigorta kutusundan esp nin sigortasına bağlasanız

Bazı zamanlarda dik buzlu yokuşlarda sarmadan çıkmak imkansız, Tc kapanmazken araç olduğu yer zımbalanıyor. Diğer eksi yönü ise, çok kez denedik, Tc On ve Off durumunda yapılan seri kalkışlarda aynı araç kendine 4 boy fark açıyor. Tc Off ile kalkmak daha avantajlı.

Düğmeyi denemek lazım, kısa devre yaparak. Diğer fikirler ise: Yol halinde iken Op-com ile Abs beynine girince Abs,Tc,Esp vs. devre dışı kalması lazım. Veyahut, düğme ile Sensörü kapa aç yapabilirsiniz, onda da arıza gözükür sonra silinir. Başka yöntemler üretilebilinir.

c kasa'yı bilmem maa benim b kasada ya TC çalışmıyor yada TC farklı çalışıyor. kaldıki patinaja düştüğümde ki bunu buzda bir çok defa denedim devir saati sürekli dalgalanıyor ama ben hareket edebiliyorum.

Geri