Vectra C Elegance Xenon Far

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VeCCtrA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Haftasonu arkadaşların verdiği adreslere gidip sormayı düşünüyorum. Birde Amerikadaki arkadaşım araştırmış, kargolar dahil 70 $ civarına maloluyor çifti (Philips D2S 4300K Xenon). Sanırım Türkiyede bu kadar ucuza bulamam, bulduklarımdada bir sorun çıkıyor zaten..Sormak istediğim şu, ben 6000 istiyordum ama aydınlatma açısından 4300 en iyisi diye bir sonuç çıkardım. Görüntüsüde zaten beyaz oluyormuş. Eğer benim şu ankiler 4300 ise renk zaten beyaz. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler...

Merhabalar, aynı konuyu modifiye bölümüne açmıştım ama yanlış bölüme açtığıma karar verip buraya da açmaya karar verdim.. Aracımda Xenon far zaten mevcut fakat umduğum kadar iyi aydınlatmıyor. Tahminimce ampül ömrü bitiyor. Halojen ampüller konusunda çok araştırma yapmıştım, eski aracımda Kısa,uzun ve sis farları Osram Nightbreaker ampül kulanıyordum, süperdi. Xenon'un o ampüle göre en az 2 kat daha iyi aydınlatması gerekir diye düşünerek ne yapabilirim diye sormak istedim. Sadece ampül değişebiliyor mu ? Balast'ı da mı değişecek. Mercekli olmasının bu değişime avantajı veya dezavantajı var mı ? Hangi tür ampül kullanıyor ? Lütfen pratik ve teknik bilgi verelim. Xenon hakkında genel bilgileri okudum defalarca :)

osramın halejon ampullerini al tak kullan xenon la beyaz ışıkla boşa uğraşma

:D İyide zaten Xenon var araçta. Ben Xenon kit almaktan bahsetmiyorumki D2S ampül diyorum :D Yani orijinalinde mercekli projektörlü Xenon far bulunan araçların kullandığı ampül...İlk mesajlara takılmayalım, güncel haline göre cevap yazarsanız daha faydalı olur...

Not: İlk mesajları güncelliğini yitirdiği için düzenledim veya sildim...

Son düzenleme:
Fotograflarda 4300K ile 6000K karşılaştırması var. Mavi olan 6000K. Ben bu fotografları gördükten sonra kesinlikle 4300K almaya karar verdim. Aydınlatma ve renk açısından en güzeli bence...
xenon2uv5.jpg

Burda soldaki 4300K sağdaki 6000K

xenon5bh0.jpg

Burdada anlaşılacağı gibi soldaki 6000K sağdaki 4300K

Sonuç ortada...

Bu fotograftada fardaki görüntü var...
11873781mp0.jpg

Sağdaki 4300 soldaki 6000K...

6000 bu kadar mavi ve sönük olamaz bence 4300 ün reklamı yapılıyo bu resimde

phlips bile sonunda 6000k çıakrdık diye nasıl sevindi
bence 6000k daha uykun türkiye için

aşırı sisli soguk memleketler 4300 kullanıyo bizede 6000k iyidir