Vectra C Elegance Xenon Far

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VeCCtrA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Far ayarı yaptırın servisler bunlar otomatik ayar yapıyor diye sallasada inanmayın silverblue'nin dediği gibi farın üst kısmından bu ayar yapılıyor olmazsa siz yapın. Sanmıyorum ki ampullerin ömrü bitmiş olsun. Değişmek istersenizde sadece ampül değişir ballast değiştirmeye gerek yok ağrıza yoksa.

Ohh rahatladım valla. Keşke daha önce baksaymışım foruma, bugün plaka ampüllerimi değiştirdim mtec dipsiz beyaz ampül taktım süper oldu :) Sisleri de aldım Osram Nightbreaker H3 (tabi bunları takamadım serviste taktırcam) Xenonların ayarınada bi el atardım. Aslında dediğiniz gibi kenarları falan süper aydınlatıyor, odaklama sorunu var demekki. Mesela Eskişehirden dönerken akşam 9 civarı zifiri karanlıkta benden başka gelen-giden yokken, (3 şerit gidiş 3 şerit geliş arada 4-5 metre refüj var)bariz bir şekilde gördümki karşı yön yolunu bile aydınlatıyordu yanlara doğru, çok şaşırdım...Ayarları kurcalayalım bakalım, sonucu bildiririm..Teşekkür ederim bilgiler için...

Bu arada Vectra C xenon far ayarı ile ilgili bilgisi olanlar paylaşabilirmi acaba ? Fotograf olursa süper olur..

Kimse yokmu yaw :( Bir konuda daha acil yardıma ihtiyacım var, 6000K Bosch Xenon ampülü almayı düşünüyorum. fiyatı uygun geldi, biligisi olan var mı ?

Dün far ayarlarıyla uğraştım biraz, iki tane ayar vidası var, biri yukarı aşağı ayarı fakat ötekinin ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Merceği ileri geri hareket ettiriyor gibi ama odaklamada veya aydınlatma şiddetinde değişen birşey olmuyor. Sağ sol ayarı gibide gelmedi, emin değilim.. Cevap geleceğinden pek ümitli değilim ama yazmış olmak için yazıyorum işte. Kendi kendime konuşuyorum gibi....Birde aracın orijinalinde bulunan ampül markası nedir bilen var mı acaba ?

Son düzenleme:
Far ayarı konusundan elektrikçiden yardım alsan daha iyi olur. Üstündeki hella, bosch veya philips'dir bu 3 markadan farklı kullanılan duymadım fabrika çıkışında yeteri kadar kalitelidir. Aracınız km'si kaç? Farları gündüzleride yakarmısınız?

Aracım 2003 model ve 98000 km'de. Ben alalı 2 hafta oldu :D Çıkışında kaliteli olduğuna eminim ama ampülün ömrü azalmış olabilir diye düşündüm. Ben gündüzleri far yakmam eğer sis yada yağmur olmazsa. Fakat benden öncekiler yakmış olabilir..Farlar üzerinde Hella yazıyor ama ben ampülü sormuştum..Bosch marka 6000K bir çift sipariş verdim geliyor bakalım ne olacak...Ayrıca şunu da belirteyim aşırı derecede sönük değil farlar, açık renk asfaltta iyi gibi ama halojen kadar iyi. Xenon un halojene göre 2-3 kat daha iyi aydınlattığını düşünerek zayıf diyorum ben...

Son düzenleme:
Km az değil gündüzleride kullandılarsa ampüllerin ömrü azalmış olabilir. Bende ampül markası olarak saymıştım o markaları sadece far değil o marka ampüllerde var değiştirirken görürsünüz artık. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim ilgilendiğin için..Bende Hella ampül görmedim hiç, ondan dedim, ampülü başka birşeydir diye düşündüm hep. Bakalım ne çıkacak :) Umarım aydınlatma artar...

:( Siparişler geldi, servise gittim taktırmaya fakat benim aracıma uygun olmadığını öğrendim. Sonradan takılan xenon kitlerine uygun olan H7 tipi ampülmüş.Halbuki sipariş vermeden önce detaylı şekilde anlatmıştım ve uyup uymadığını sormuştum, uyar demişti :( İade edicem şimdi. Ankarada uygun fiyata D2S xenon ampül alabileceğim bir yer bilen varsa yardım bekliyorum !! ... Bikaç arkadaş yazmıştı ama adresler belirtilmemişti, özelden de mesaj yazdım ama cevap gelmedi...

Geri