vectra B'de şanzıman sorunu (hata kodu 56 ve 57)

aReSsS

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
345
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
olay tatlıya bağlanmış... hadi kolay gele sana da arkadaş :)
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,521
Tepki puanı
255
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar.. Bugün aracımı tech2 cihazına bağlattım ve şanzımanda bu hataları verdi.. Otomatik vites araç, LPG'li.. D konumunda iken kalkış yaparken zorlanıyor, çok ağır kalkıyor, sanki 2. ya da 3. viteste kalkar gibi yani.. Manuel olarak 1. vitese alıp kalkış yapınca sorunsuz bir şekilde fırlıyor araba yerinden.. Bir de "S" tuşuna bastığımda bazen ışık yanıyor bazen yanmıyor.. Bu yüzden arabayı servise götürdüm ve 56 ve 57 hata kodlarını gösterdi makine..

56: Mevcut selektör şalteri yanlış sinyal.
57: Mevcut çekiş kontrol kelebek pozisyonu algılayıcı Yük Sinyal Voltajı düşük.
Kodların açıklamaları bunlar...Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? :confused:

Bir de geri vitese taktığımda her zamana olmamakla birlikte bazen vites kutusundan tak diye bir ses geliyor, yani sert bir geçiş yapıyor.. Bu sorun yaratır mı bana? :(
Sevgili kardeşim, mesajını yeni gördüm. Sağolsun Tansu hocamız gereken cevabı verip yardımcı olmuş. İkinci sorununu ben de yaşadığım için paylaşmak istedim. Geri vitese geçerken meydana gelen ses benim arabamda da var (1991 model Vectra A) . Benim aracımda şanzıman yağı soğukken ses gelmiyor, yağ ısınınca ses var. Aracı park ederken 5-10 saniye bekleyip geri vitese takınca ses bayağı azalıyor, bazende olmuyor. Servise sorduğumda ısınan yağın incelmesi neticesi sesin meydana geldiğini, durumun şanzıman yağı ile ilgili olduğunu, yağ değişiminde daha kaliteli bir yağ kullanılmasını, geri vitese takmadan evvel biraz beklersem sorun olmayacağını söylediler. Şimdilik böyle kullanıyorum.
 
Üst