vectra b yatak sardı

geçmiş olsun. bende uzun yolda benzer bir durum yaşamıştım. 2 olasılık var ya fincan kırmış ses yapıyordur ya da yatak sarmıştır. aracı çalıştırmadan ustaya götürün çekerek. mazallah kol falan kırmasın sonra.
Arabayı götüreli çok oldu kardeşim zaten yakındı(3-5 km arası).Vallahi hangisinin maliyeti daha düşükse inşallah ondan olmuştur :)

saol kardeşim km 195 500 de.Az değil ama motoru saat gibidemişlerdi :)

cok degil aracın 97-98 cd ye benziyor cok güzel km si var işte bu duruma gıcıklanıyorum sorsalar opeli milyon km motor ister derler 500 bini rahat görür derler hiç aslı cıkmıyor adamın canını sıkıyor :mad:

cok degil aracın 97-98 cd ye benziyor cok güzel km si var işte bu duruma gıcıklanıyorum sorsalar opeli milyon km motor ister derler 500 bini rahat görür derler hiç aslı cıkmıyor adamın canını sıkıyor :mad:

Bakımlarını zamanında iyi ürünlerle yap, 300.000 ni devirmeyen tanıdığım yok, hemde tepe tepe kullanan. Örnekteki araç, önceki sahipleri tarafından hor kullanılmış olabilir. Piyasa da original km de bir Vectra Bulmak imkansıza yakın oldu, bu da ayrı husus.

Arabayı götüreli çok oldu kardeşim zaten yakındı(3-5 km arası).Vallahi hangisinin maliyeti daha düşükse inşallah ondan olmuştur :)

fincanların tanesi 25 lira 16 tane var.

ben komple 1. sınıf motor yaptırdım 5000-6000 lira gibi bir masraf ettim. yalnız benim krank dahil değişmişti. birde benim araç cdx olduğundan dolayı tork denilen parçada değişmişti.

Bakımlarını zamanında iyi ürünlerle yap, 300.000 ni devirmeyen tanıdığım yok, hemde tepe tepe kullanan. Örnekteki araç, önceki sahipleri tarafından hor kullanılmış olabilir. Piyasa da original km de bir Vectra Bulmak imkansıza yakın oldu, bu da ayrı husus.

dediginiz gibi olabilir bende vectra b 96 model cd vardı 290 bin km idi motoruna anahtar degmemişdi ama cogunluk olarak söyledim b kasa gt aradım 150 bin km motoru iki defa yapıldı diyor km orjinal diyor vazgctim :(

gecmıs olsun kardesım umarım fazla bi masraf olmaz

Bakımları zamanında yetkiili servis tarafından yapılan arabamda 170bin de motor açıldı. Benden önceki sahibii aracıçok zorlamış yada limitlerde kullanmış olmalı :S

Aynen sana katılıyorum... 2006 model Zafira b CdTi Aracımız 350 000 km yol yaptı. üstelik 150 000 km ye kadar 2 söför kullandı... Bu sene motor açıldı... Açıldığı gibi geri kapatıldı....Bakımları hiç eksik edilmediği, uyduruk yağ vs koyulmadığı için motor çok iyi durumda idi. Bende de vectra B CDX var 11-2009 da aldım sözde 109 000 de idi ... gösterdiğim de km orjinal olmadığını ama aracın iyi olduğunu söylemişlerdi şu anda 209 000 de.. bakımlarını daha zamanı gelmeden yaptırırım. Arabaya ne kadar bakarsanız o da size bakar...Arkadaşın arabasının önceki kullanıcıları büyük ihtimal sadece binmişler...
konuyu açan arkadaşımız
dilerim düşük maliyet ile bu sorununu halleder...

yetkili servis bakımlı olunca iyi birşey olmuyorki...
millet artık neyse bekler 10 000 km yi dibine kadar...o km geçer olması gereken yazdırılır...trafikte gezen sürekli dur kalk yapan rölantide çalışan arabalar 10binde bir varil yağ konuyor...2-3 km lik yerlere giden arabalar...

yani servis bakımlı olması arabanın ömrünü uzatmıyor...
ne varsa işi bilen kullanıcıda var...

Arkadaşlar hepinizin cevapları için teşekkür ederim.Aklıma geldi ben arabayı aldığımda yağ kaçakları vardı şanzıman inmişti baskı balata flan değiştirmiştim usta bana sormadan motor yağı değiştirmiş.Tabi hangi marka kattığınıda bilmiyorum.conta,keçe flan değişmişti(adi marka katmış olmasınlar yağı).Bunlarla alakası var mıdır ?

Geri