vectra b vuruntu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmj37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar 97 model 2,0 otomatik vites aracımda ikidir bi sorun var ama ne olduğunu anlamadım

mesala araba vites D konumunda yolda seyrederken ışıklara yaklaştığımda firene basıyorum araba durduğunda vites D konumunda iken arabada vuruntu gibi birşey oluyor ama 2 3 saniye sürmüyor ve normale dönüyor

bu arada araba da arabada lpg var ama benzinde biniyorum tüpte denemedim

Vuruntu derken, sanırsam şanzuman problemi?

Gaz kelebeği + rölanti ayarlayıcıya bir baktırın aynı sorun bende bu ikisi yüzünden olmuştu :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

bencede rolanti ayarlayıcı da bi sıkıntı olabilir

Gaz kelebeği +rolantiye bi ay önce bakmıştık rolantiye falam sıkıntı yok
Şanzıman da yok sanırım ya kötü yakıt daki teklemeye benziyor
Gibi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

açıklamanız rölanti sensörü problemi gibi ama "vuruntu" değil de "tekleme" olacak herhalde.

içten yanmalı motorlarda vuruntu başka bir şeydir.

rolanti sensörü diyonda kardeşim ben 1 buçuk ay önce rolantide dalgalanma vardı boğaz kelebeği ile rolanti sensorünü temizletmiştim.
han ondan sonra çok şükür bir daha dalgalanma olmadı ama bu farklı birşey bende anlamadım :maden:

Buji kablolarınız şaseye sıçrama yapıyordur belki?

bundan evvelki sorunmda da bakmıştım hatta emre diye arkadşımız geçe karanlıkta kaputu aç arabayı çalıştır buji kablolarından falan kıvılcım çıkıyomu demişti kontrol ettim kıvılcım ne bilim ona benzer hiç birşey yoktu ama bu sorun başka ya bahsettiğim gibi vites D konumunda firene basım durduğum zaman 3 4 sefer nasıl desem söyle ileri geri bi sallantı oluyo sonra duruyo hareket halinde iken olsun rolantide çalışırken olsun hiç bir sıkıntı yok

şanzımanın türbini geç tahliye yapıyodur...yani kavramayı salmıyor diyelim...
yüksek ihtimal yağdan yapar..

boştayken gaz verip bırakıncada aynı şeyi yapıyormu,veya normal seyrinde giderken gaz bırakınca kompressörü daha yüksek tutuyormu ?

Geri