vectra b rektefe

ibocompany

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
98 model vectra 2.0 gls

2006 da aldığımda arabayı klima yüzünden 2 sefer arabayı hararet yaptırdım. yağ yakmaya başladı araba 10.000 lik yağ 8000 e geldiğinde 2 litre felan azaltıyodu, şimdi arttı yağ eksiltmesi. geçen yıl sorduğumda sibop lastikelri felan değişmesi gerek demişlerdi. şimdi bir motorcu senin motor üflüyo ölmüş rektefe lazım diyor. sibop lastikleri yada jonta üflemesine neden olurmu? usta minimum 2.000 tl ama kapalı kutu açınca motoru 3.000 tl yide bulabilir diyor. :( bu işten nasıl ucuza çıkarım. conta sibop olayı kurtarırmı beni?

ustanında dediği gibi. kapalı kutu. açıpılıp bakılmadan tam olarak anlamak güc.

Kardesim 8000km de 2 litre okadar cok degil..bence idare et birde kompresör ölctür....o zaman neyin bozuk oldugunu anlarsin,mesela kompresör ölctür önüne bir varsayi cikacak önemli olan hepsinin ayni degerlerde olmasi. mesela saglikli bir motor en az 10 bar... yukarisi iyi bir motor .eger az ise ; silindir icine buji leri cikar az yag akit baktin kompresör düzeliyor o zaman gömlek ve piston...yok ayni o zaman ventiller veya conta... dedigim gibi komprösör motorun sagligini gösterir...eger iyi ise o zaman ventil contalari kalir...cünkü 2 litre 8000km de fazla degil sonucta arac yeni degil...belki bunun yarisinida biryerlerden kaciriyordur motora bak....
Takma kafana derim...;)

bayramdan sonra götürücem bakalım sanayiye. ölçtüreyim bakalım pistonları. inşallah az birşeyle yırtarım.

Bende de 98 Vectra Gls var 114000 km de Haziran ayında rektefe yaptırdım.2140 tl verdim.Erzurum Erdemir de yaptırdım.Bunu içinde baskı balata,debriyaj rulmanı,ana kol yatağı da var.Pistonlar değişti falan.Daha çok varda aklıma gelenler bu.Eski sahibinde iken hararet yapmış benim arabamda.Ama benim servise verdiğimde başka bi vectra vardı .Onunda 4500 tl masrafı vardı.Umarım en ucuz ve en iyi şekilde kurtulursun

bi kaç yere göstermeden girme :)

sat başka bi araç al derim

arabayı sonunda rektefe ettirdim. her şey dahil 3.750 tl harcadım. fazla fermiş gibi geldi bana ama napalım verdik artık parayı. gerçi ekstralar var işin içinde. manifot, bobin, motor kulağı vs vs

Vectra B lerin klima açınca hararetin yükselmesine çoğu kullanıcı alışmıştır sanırım.
En yakın örneğini vereyim;

2 gün önce, Çatalca'dan Sefaköy'e gidiyoruz. Klima açık.(genelde hep açık) Fanlarda sorun yok, müşürler yeni, şase kontrol edildi. Gel gelelim trafik olduğu zaman hararet kırmızı çizginin en sonuna çıkıyor. Artık takmamaya başladım. Eğer kırmızı çizginin sonuna gerçekten çıkıyorsa sıcaklık, arabanın hararet yapması gerekir, ki sorun yok hiç..
Klima açınca müşür sıcaklığı yanlış mı gösteriyor acaba? diye soru var aklımda..

2 tane müşür var radyatörde onlardan biri bozuk olabilir. fan açmıyordur 2 . devre. başıma geldi motoru yedim o yüzden :)

Geri