• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Vectra B otomatik cam kapanırken fitili katlıyor

OnunAdıHektor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ön kapıdaki otomatik camları kaldırırken canım eğimli olmayan yeri yani düz olan yerinin üst tarafı öne doğru gidiyor sıkışıyor, ve koruma devreye giriyor cam tekrar açılıyor... yani fitili aracın icine katlıyor... söktüm kapının içini, camı tutan mekanizmada sorun yok gibi yani en azından oynama filan yok.
Servise gösterdiğimde cam fitillerinden dedi eski dedi, hafif yağ sıktı fitillere düzeldi...
Fitil 200TL diyor!! :eek:
Ve dikkat ettim bikaç vectra sahibide aynı sorunla karşı karşıya...
Ne yapmalıyım? Teşekkürler...

Kapı cam fitillerinin içi zamanla toz topraktan dolayı kirleniyor. Kir biryerden sonra kalınlığa, mekanizmanın rahat çalışmamasına neden oluyor. Fitilin iç kısmının yağlanması geçici ve kolay bir çözümdür. Balata spreyini fitillerin içini sıkın, düz ağızlı bir tornavidaya bez sararak fitillerin içini temizleyin, tekrar balata spreyi sıkın camların rahat çalıştığını göreceksiniz. Bu işlemler neticesi sorun devam ederse kapının iç döşemeleri sökülüp cam mekanizmasının kontrol edilmesi lazım, bu işlemler yapılmadan hemen fitilleri değiştirmeyin.

geçen hafta opel team e gittim bazı işlemler için onları yaptırdım dönüşte içeri soğuk geliyo :D bi baktım sürücü canı yamuk kapanmış naptımsa olmadı açıyor kapatmıyor bende hemen geri döndüm içindeki perçinler kırılmış

Geri