vectra b kasa hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atlbbpe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende de 2000 model DTI var ama amortisörlerden pek fazla ses duymadım. passat ı geçtiğine katılyorum çünkü bende geçenlerde kapışmıştım yanlız vectralarda 2. ve 3. vites aralığı çok uzun olduğu için adamalar vites değiştirirken sen öne fırlıyosun o avantaj sağlıyor bence...

Son düzenleme:
Kısa veya uzun temiz bi manuel vectra 2000 cc. benzinde passat 1.8 T'yi geride bırakır diyorum

1.8T motorun torkunu gözden kaçırmayın arkadaşlar, turbodan ötürü belli bir devrin üzerindeki her devirde oldukça iyi tork veriyor.
Vectranın 188 nm torku ise 3000-3500 devir civarında maksimumda oluyor, diğer aralıklarda daha düşük.
Passat 1.8T'de ise 1750-4600 d/d'de 210 Nm tork var.

suspansuyon sorunu bendede var. cok sert cukurlarda abimin sahin bile benimkinden daha az ses yapiyor.direksiyonda kim ne derse desin kronik.bozuk yolda tikir tkir sesde yapar titremede.klima acinca yurumez ( benimki 1600 ) agir geliyo galiba . direksiyonu tam cevirisen kayis sesi geliyor. ilk calistirdigindada sogukken kayis sesi geliyor.performans degil konfor arabasi tup taktirdiginda bunu goz onune al bence. bernim arab benzinli sehir icinde 260 bin yakiyo . ama guvenligine konforna dicek bisi yok. gecen hafta geri heri bir toyataya carptim toyotanin arka sag kapisi tamamne kullnilmaz hale geldi benim tamponda parmak ucu kadar boya kalkti ezilme bukulme olmadi.

Yazılanlara tamamen katılıyorum.Temiz bir vectra bulursan tadından yenmez.Yollarda rakibimiz yok.Ne passatlar,ne mercedesler geçtik.Hepsi hikaye oldu.Çok iyi hızlanan ve güven veren bir araç.Çok memnunum.Benim araba da süspansiyon sorunu yok.Yalnız arabayı ilk çalıştırdığımda motordan bir ses geliyor.Motor ısındıkça 1-2 dk da kesiliyor.Sanki bir yaprak şeklinde cisim bir şeye çarpıyor da o sesi çıkarıyor gibi.Pat pat pat ediyor sonra sesi kesiliyor.Bunu sadece ilk motor çalıştığında yapıyor.Biz subaplardan şüphelendik belki de bujilerdir bilmiyorum.Bir göstersem iyi olacak.

1. Hem süspansiyon sert. Hemde dik süspansiyon var. Bundan dolayı çok fazla ses yapıyor.
2. Başıma gelmediği için bilemicem.
3. Direksiyon sorunu kronik. Hatta direksiyon çok hantallaşıyor.
4. 100km/h hızda tüketimi çok fazla değildir.
5. LPG kişisel tercihtir. Ben tavsiye etmem.
6. Ben katılmıyorum. Her parti araçta bellli sorunlar vardır.

egsoz manifoltu bende de çatlaktı kaynattırdım tekrar çatladı tamamen degistirdim 6 aydır bir sorun yok

1- amortisörler hepsinde sert
2-Manifolt benim de çatlak..ustam değiştirirsek belli bir süre sonra tekrar çatlayacak dedi.Sonuna kadar kullan öyle değiştiririz dedi.(ne demekse)
3-Aynı ses bende de var sinir oluyorum ama takılacak bişey değil aslında.hafif bir sürtünme sesi gibi (plastil plastiğe sürtünüyor sanki )
4-Onu bilmam ama 2500 devir 5 viteste şehirler arası sıralı lpg ile 115 ytl yakıyor(2000 motor)
5-Lpg mutlaka taktır.Ama 2000 motor vectra almanı tavsiye ederim.
6-Bunu söyleyenlerin hayatta hiçbir zaman vectra b kasaya sahip olmadıklarını ya da binmediklerini düşünüyorum.

Not:Mümkün olursa makyajlı b kasa al derim.. b2 denilenden.

paylaşım için teşekkürler...

1- öncelikle süspansiyon diye nitelendirilebilecek bir sorun yok bu arabalarda. sadece normalinden biraz daha sert. aşırı bir ses olmaması gerekior diye dusunuorum.
2- evet dönüş esnasında bazılarında cok hafif bir ses gelıor (ama kulagını arabaya dayayıp nerden ses gelıor diye dınlersen daha coook ses duyarsın. yani arabanın hastalıgı varmı dıye dusunme
3- Arabayı 90km hız ile sınırlayıp yada o şekilde düşünüp kullanma.. Ben yol bilgisayarına göre kullanıorum daha cok işime gelıor.
4- LPG olarak ben omvl kullanıorum yalnız brc kullanan arkdslarımda var... Vectra b'ler lgp ye gayet guzel gidior. sana tavsıyem ucuz markalara sakın kacma... akıllılık ettım zannedersın ama ilerde daha buyuk problemlerle bu senın zararına olur...
5- VECTRA B'ye makul degil diyen kişilerede bir sormak lazım 98 model bir arabada sorun diye nitelendirebileceği durumlar bunlarmıymıs. Güldürmesin bizi. Yani bu tarz basit konuları arabada ıcın "sorun" olarak nitelendirmek bence oldukca yanlıs. bunları söyleyenlerin altında BMW-AUDİ-MERCEDES falanmı war...
6- unutmaki vectraların iki yüzü war. "hem aile arabası" "hem spor arabası" tercih senın....

Geri