vectra b kasa hakkında bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atlbbpe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atlbbpe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba
vectra b kasaya bir senedir biniyorum beni rahatsız eden bazı şeyler var
bana yardımcı olupta aydınlatırsanız çok sevinirim
1- bu aracın amartiörleri orjinaldedemi çok sert kasislerden yada normal bir çukurdan geçerken sesli geçiyoruz.
2-eksos manifoltu sürekli çatlarmı sanayide değiştirmeye gittiğimde boşuna değiştirme
yine çatlar dediler hedir diye borudan bahsettiler en iyi çözümmmüş doğrumu.
3-direksiyondan dönüşler esnasında ses geliyor hafifte sürtme sesi gibi bunada normal dediler.
4-100km saate 90km hızla gidince nekadar yakar?
5-lpg taktırmak istiyorum sorunsuz hangi markayı tafsiye edersiniz? hızımda bir şey farkedermi çünkü bu arabada en çoksevdiğim hızlı olması
6-bu vectra b kasaların 1995-2000 kasalarının pek makul olmadığı söylendi bu yukarda saydığım sorunların hep devem ettiği söyleniyor böyle birşey varmı

şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim

atlbbpe,
1998 opel vectra
ankara

1.Süspansiyon biraz serttir ama fazla ses yapmaz ön takıma baktır 2. Manifoltla ilgili problemi bende duydum ama benimkinde bir problem yok bişey diyemiycem hedırsı genelde performans için yaptırırlar. 3.Direksiyondaki ses kronik ne yapsan tam kesilmiyor mafsalı yağlat azalır 4.Lpg sıralı sistem bayağı bir tasarruf sağlar %1 %2 kayıp a neden olur diyorlar ama bence biraz daha fazla bende BRC sıralı var sadece şehir içi birazda yüklenerek 160 170 ykr yakıyorum km de 5.95 2000 arası binlerce VECTRA var piyasada sen araba nı seviyorsan problem yok kafana takma gülegüle bin ayrıca hoşgeldin aramıza.

Arkadaşım Sorulardan bildiklerimi bir Opelci olarak cevap vereyim:

Bizim araçların amortisörleri sportif kullanım amacıyla daha serttir.Bu daha iyi yol ve viraj tutuşu sağlar.Özellikle virajlara hızlı girince yol tutuş kalitesini farketmişindir. Fakat bunun sonucunda bozuk yolda titreme daha fazladır ve bu özellikle arka tarafta sese sebep oluyor.
Manifolt problemi oluyor. Hedirsi markanın problemi çözdüğü doğru. Ama şahsen bende problem yok.
Direksiyon sesi, hidroliği azalmış olabilir;fakat hidrolik tamamlansa bile özellikle dururken, direksiyonu çevirince biraz ses geliyor pompadan, ayrıca klimada açıkken motor devrini de biraz düşürüyor bu da vectra b'de normal
Araçlar tüplü olduğu için benzin hesabını unuttum :) Zannedersem şu anki fiyatla 2.0'ı 250 ykr'yi civarında yakar km'de (90 km hızda), sıralı tüpte aynı hızda 135-140 ykr yakıyor, normal tüpte 185 ykr. civarında (sıralı farkı :) )
Vectra'lar için BRC ve Prince'yi öneriyorlar,yalnız işçiliği iyi bir ustaya taktırın. Montaj önemli bu konuda. Çekişte problem yaşamazsın, yalnız yüksek hızı seviyorsan çok azda olsa düşüyor benzine göre (10 km. gibi maksimum hızda)
96-99 uzay kasalar için böyle bişey duymadım. Piyasada dolu, Kullananlar bilir konforlu ve serii araçlardır. Hatta benim düşüncem şekil ve tip olarak makyajlı kasalara göre daha da saldırgan duruyor.

Bilgiler umarım tatmin edicidir. Aracına zevkle bin,Aramıza da hoşgeldin...

Son düzenleme:
bende 6 yıldır bı vectra kullanıcısı olarak sıze yardımcı olayım.
Amortısorler bıraz serttır.ve gazlı amortısor oldugu ıcın bıraz farklıdır.oyle abartı bı ses yapmaması lazım ama yınede amortısor kulankarına bı baktırın eskımısse ses yapablır.
ekzoz manıfoltu problemı bende daha ve cevremde kı vectralarda yasanmadı.kronık olmadıgını soyleyebılırım.kronık olarak vectralarda EGR vardır baskada bı bı kronık problemını bulamazsınız bu aracın.
dıreksıyondakı sesten kastınız ne onu anlamadım gıcırtı seklındemı?
yakıt konusuna gelınce uzun yolda helekı sabıt 90 km hızda cevrenızde gordugun bırcok 1.6 dan daha az bıle yakar.bu denenıp test edılmıstır.hıc bı kuskunuz olmasın ama basarsanız yolunda benzınınde hakkını verırsınız.
sıralı sıstemı taktırırsanız ekonomık olarak rahat edersınız performanstada gozle belırgın bı dusus soz konusu olmas.marka olarak BRC yada TARTARINI olabılır.
vectra hakkında atıp tutanların dedıklerıne gelınce bu arabayı cekemeyen cok gercekten adamlar bınemıyorlar cok yakıyor vergısı cok dıye arabaya pıslık atıyorlar.bu arabanın yagını suyunu eksık etmeyın senelerce hıc gozunuz arkada kalmasın ben yag fıltre harıc servıse gıttıgımı bılmem cok sukur.ama tabı arabadan arabaya cok fark var secerken cok dıkkatlı olmanız gerekıyor.ama aklınızda bısı kalmasın en kalıtelı araclardan bırıne sahıpsınız ustelık cok makul bı fıyata

Son düzenleme:
bende 6 yıldır bı vectra kullanıcısı olarak sıze yardımcı olayım.
Amortısorler bıraz serttır.ve gazlı amortısor oldugu ıcın bıraz farklıdır.oyle abartı bı ses yapmaması lazım ama yınede amortısor kulankarına bı baktırın eskımısse ses yapablır.
ekzoz manıfoltu problemı bende daha ve cevremde kı vectralarda yasanmadı.kronık olmadıgını soyleyebılırım.kronık olarak vectralarda EGR vardır baskada bı bı kronık problemını bulamazsınız bu aracın.
dıreksıyondakı sesten kastınız ne onu anlamadım gıcırtı seklındemı?
yakıt konusuna gelınce uzun yolda helekı sabıt 90 km hızda cevrenızde gordugun bırcok 1.6 dan daha az bıle yakar.bu denenıp test edılmıstır.hıc bı kuskunuz olmasın ama basarsanız yolunda benzınınde hakkını verırsınız.
sıralı sıstemı taktırırsanız ekonomık olarak rahat edersınız performanstada gozle belırgın bı dusus soz konusu olmas.marka olarak BRC yada TARTARINI olabılır.
vectra hakkında atıp tutanların dedıklerıne gelınce bu arabayı cekemeyen cok gercekten adamlar bınemıyorlar cok yakıyor vergısı cok dıye arabaya pıslık atıyorlar.bu arabanın yagını suyunu eksık etmeyın senelerce hıc gozunuz arkada kalmasın ben yag fıltre harıc servıse gıttıgımı bılmem cok sukur.ama tabı arabadan arabaya cok fark var secerken cok dıkkatlı olmanız gerekıyor.ama aklınızda bısı kalmasın en kalıtelı araclardan bırıne sahıpsınız ustelık cok makul bı fıyata
+ tamamen katılıyorum.:good:

çok saol...:good:

bende var 2000 motor. süspansiyonlar bencede sert.çukurlarda pat pat düşüyo. parçaları pahalı ona göre. arıza yaparsa yandın. bunların dışında sorunsuz bi cd yada cdx bulursan tadından yenmez valla....

Piyasada sınıfıyla kapışmayacak araba tanımam vectra b 2.0' ın, Passat 1.8 T'leri bile geçiyor mübarek, arkadaşlarla çoğu kez denedik, çok bariz bi fark yok, ama vectra hep önde :good: 150 bg. passat,136 vectra, ama passatın kasa ağır ondan heralde...
Vectra b'ler tam hız ve konfor arabası, hem de makul fiyata..

ATLBBPE

ilgilenim cevep veren tüm arkadaşlera teşekkür ederim.

bu süspansiyon olayı benide sinir ediyo sanırım sert olduğundan...

Geri