Vectra b gls rektefe ve sonrasinda grimsi renkte duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arshop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arshop

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar vectra b rektefe oldu 3,000 klmt yol yapti Pİston gömlek conta takimi komple değişti ama sikiştirinca bir duman veriyor gorme yanik kokulu ve su eksiltMe var 150 klm git gel 1 lt su aliyor 4,5 devir arasi sikistir veriyor dumani seyirdede boştada kapak iki sefer sikildi yuku arttirilarak civatanin..tahminimiz kapakta egiklik var yada catlak gibi ne dersiniz.... Ve ikinci sorun basinca 6,7 deviri bulunca sag taraftan bir hizli seyirli bir tikirti var cozemedim basina gelen varmi....

maalesef yeniden açılacak motor. motor yeniletme yaptırdığınız yere bi daha gitmeniz gerekiyor.sekmanlarda bi sıkıntı olabilir yada dediğiniz gibi kapakta. geçmiş olsun

Arkadaslar vectra b rektefe oldu 3,000 klmt yol yapti Pİston gömlek conta takimi komple değişti ama sikiştirinca bir duman veriyor gorme yanik kokulu ve su eksiltMe var 150 klm git gel 1 lt su aliyor 4,5 devir arasi sikistir veriyor dumani seyirdede boştada kapak iki sefer sikildi yuku arttirilarak civatanin..tahminimiz kapakta egiklik var yada catlak gibi ne dersiniz.... Ve ikinci sorun basinca 6,7 deviri bulunca sag taraftan bir hizli seyirli bir tikirti var cozemedim basina gelen varmi....
öncelikle geçmiş olsun. benim aracımda vectra b gls araç sürekli su eksiltiyor egzozdan su çıkıyor muhtemelen silindir kapak contası yandı. rektefe kaça mal oldu? bu masraf beni korkutuyor. acaba çok masraf açıcakmı bu su eksiltme durumu...

selm tşkler buyuk ıhtımal bende oyle sanıyorum var bu kapakta bırseyler herıfler 3000/4000 yap klmt deyıp oyalıyor ne alakası varsaa fabrıkada koyuyor bunu sokturecem bu hafta zaten....usta valla 250 taşlamaya verdım 880 parcaya 400 ustaya parca derkende triger baskı balata sekman piston gomlek takımı....bıraz toptan alır seklınde aldık sagolasunla ha lazım olursada yardımcı oluruz kayserıden...

yani toplamında 1.500 tl yi buluyor umarım daha sonra sıkıntı yasamazsınız teşekkürler ilginiz için...

Selam arkadaşlar kapaği tekrar actik silindir kapaginin ve emme manifodun birlestigi motoru karsina alirsan sag ilk civatanin oldugu kisimdan koseden v seklinde 3,5 4 cm gibi parca tak elimize geldi icimiz rahat olsun diye altida actik bir sey bulamadik sibop lastikleri vs yeniden cakildi emin olak diye orayyida kaynattik taktik ahtopot hortum catlamis su ordan eksiliyordu beklide ama onceki duman atmada yag baya eksiliyordu bunu gorduk yani duman yag dumani takildi hortumda degişti.duman ilk ara baya vardi usta egsoz dolmuştur zamanla gidecek diyor.zaten egsozda orta susturucu yok duz boru ettik son da birdene var cekis artsinn azda ses olsun diye haaaaa benim fikrim adi ustinde susturucu bu duman ondan olur diyorlar asli varsa olurda az olur benim bildigim .....aradan zaman gecti yag iyi ama su eksliliyor 60 klm gidip geliyim yarimdan az fazla su aliyor kacak gocek yok usta buhar oluyor diyor antifiriz koyalim diyor.kafam sarmiyor başka arabamizda var giram su eksilmiyor motor en son toplanali 800 klm ettim azda olsa kurumsutue egsoz ama bugun az sikistirdim duman gene var su gene eksiliyor ne ederiz ustalar ARTI HAVA AKSAM SERIN BURALAR BAYA 3/4 VITESTE AZ BASAYIM HARALET85 NORMALDE SEYIRDE PAT 95/98 E CIKIYOR BOŞA ALIR YADA SAKIN SISTEME DONERSEM 90/89 A GERI GELIYOR FAN 91, DE SAK ACIYOR IKI PERVANEDE DONUYOR

Son düzenleme:
sekman takmada sıkıntı olabilir tekrar söylüyorum.

valla usta zaten benım sekman gomlek pistonlarda sıfır alındı pıstonun ıkısı 1 milimden fazla boşluk yapmıs acmıstı arayı ıyıce bakmıstır zaar zaten beraber soktuk taktık ıyı gıbıydı arabada saat gıbı calısıyor anlamıs degılız valla

Bence öncelikle araçtan daha iyi anlayan bir usta bulmanızda fayda var. Bu arabaları rektefe etmek Tofaş'lar kadar kolay değildir. Vectra'larda rektefe işlemi 3-4 bin liraya kadar çıkabiliyorken siz işi ucuza kapatmış gibi görünüyor olabilirsiniz ama bence daha ne kadar para harcayacağınız belli değil, çünkü şikayetleriniz genel anlamda aynen devam ediyor. Keşke özel veya yetkili bir servisten yardım alsaydınız. Belki tekrar motor açmanız gerekecek, tekrar aynı masrafları yapmanız gerekecek, harcadığınız paraları üst üste koyunca çıkacak rakama şaşırabilirsiniz.

Ustam merhaba sikintimiz yok benimde ustaninda anlama olayimiz gayat iyi benim 3 ncu vectra ustada muaazzam parcalari zaten toptan aldik devamli aldigimiz işçilikte arkadas usulu yani genel işlem arkadas usulu ordan karimiz var .ha suanda arac iyi gidip geliyor su kanata vardik manifoddan ayirdim egsozu bastim iyice gaza nadir duman var egsozu taktik kokledim gene verdi dumani oyle vectra egsozuda yok katalizor arkasinda real marka ufak kisa susturucu sanirim sonrasi boru en arkada cikma bir susturucu egzoz bu kadar ha denilen onceden atan akan yaglar doldurmus onuda zamanla yakicaksin diyorlar 180/220 4.viteste bastik gelen duman yok ilk ara vardi kurudu dedik yavas yavas suan iyi dun az sikistridim cikti az gene bakayim.yarin gene deniyecem buara fazla kullanamadim araci.ama suan gorunen su su eksiliyor ahtopt hortumda degiştik buhar oluyor usta diyor 2 litre antifiriz attik eksilmez dedi bakayim kacakta yok.bakacam ne olacak

Geri