Vectra b gls rektefe ve sonrasinda grimsi renkte duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arshop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaslar vectra b rektefe oldu 3,000 klmt yol yapti Pİston gömlek conta takimi komple değişti ama sikiştirinca bir duman veriyor gorme yanik kokulu ve su eksiltMe var 150 klm git gel 1 lt su aliyor 4,5 devir arasi sikistir veriyor dumani seyirdede boştada kapak iki sefer sikildi yuku arttirilarak civatanin..tahminimiz kapakta egiklik var yada catlak gibi ne dersiniz.... Ve ikinci sorun basinca 6,7 deviri bulunca sag taraftan bir hizli seyirli bir tikirti var cozemedim basina gelen varmi....

Bu sorunlar kendi kendine düzeldiyse o zaman sorun yok demektir. Aracınızı iyi günlerde kullanın.

sat yenibir araç al düzen tutmaz gibime geliyor

kardesim,
motor tekrar sökülecek,catlaklik icin kontroledilecek...conta degisriken her seferinde yeni civatalar kullanilacak...sikma esnasinda sirasi ile sikilirken firma verilerine göre sirasi ile belirtilen sikma gücünde sikilacak...gecmis olsun

Kapak çatlak olabilir eniştemin aracıda kapak çatlatmıştı hem su eksiltiyordu hemde beyaz duman atıyordu orta devirlerde

Motora rektefiye yapıldığında ilk bin km 80 den yukarı çıkılmaması lazım, siz motoru sıkıştırdıysanız sorunlar bundan kaynaklı olabilir.

sagolun ustalar bende anlamadımkı bır ara gene test edecem bakayım durumdan bılı ederım

Öncelikle Geçmiş Olsun...
Kaç binde rektefiye girdi hocam

Sagoalsin 150,000 vsde motor hasarli aldim araci 3 piston çalisir sekilde lpg ile kullanmaktan vs azda sert kulanana kullana sikinti olmus motor anlican

4. viteste 220 basarsan sağlamda olsa yanar o motor :)

ilk sorununda egzostan çıkan duman zaten su buharı ikinci defada azaldı diyorsun ama yine su buharı yani suyu silindire kaçırıyor iki defa açılıp kapandığına ve bu yüzden contadan da olamayacağına göre bu da demektir ki motor kapağın arızalı arızalı kapakta dikiş tutmaz 300 tl verip bir çıkma kapak alacaksın yanlış anlama ama yoksa sende ustada uğraşır durursunuz :)

hanı dıyorlar bırde bunlar perkins motor basacan diye vites benım motor benım nıye yanıyor bunu yapan herıfler nıye koymus o gostregeyı demı:) saka tabıde ama benım ford vardı 4 vites 220 lm var kısmet oluta bır basamadım.valla ustayı gectık hadı kacamak edıyor belkı bahaneyle zorsunuyorsa.yapılalı sura bura 1300/1400 km gıtık aktopt hortumda degıstı damlamada kacakta yok bidonda degiştim ama su hala eksılıyor normal ufak gel gıtte yok devamlı olaup sabıt hız gıbı yanı 30/40 klmt yada 75/75 150 gel durdur aracı sogudu demi ac kapagı 1 ile 1,5 lt arası su alıyor senın dedıgıne mantıklı gelıyor.ve ondan sonra yoldan geldın ıstop ettın 4/5 yada 2/3 saat motor soguk basıyon marsa sankı almıyacak gıbı sedeleyerek marş alıyor yada az gaza dokunursam buda bır ısaret normalde tek marsata alır az 1/2 sn ıle demi....

Geri