vectra b fren sorunu acilll

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skrgngr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skrgngr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün fark ettim çok sert fren yaptğmda tam kayacak gibi olduğunda dırrrrrrrr die bi ses geliyor ve freni salıyor.normal frene bastığımda herhangi bi sorun yok fakat kaymaya başlayacğı an salıyor(umarım abs beyni değildir :S) .Acaba sorun nedir?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

o dırr diye gelen ses absnin kendisi olmasın???:confused:

o dırr diye gelen ses absnin kendisi olmasın???:confused:
tabiki abs.ama tam kayma sırasına geldğinde bırakıyor ve freni basılı tuttuğum halde gidiyor.tamamen boş olmasada basılı halde öyle olması anormal değilmi?

Dediğiniz olay karda fren yapmak gibi bir şey mi??

yoo hayır.bugün tesadüfen ani fren yaptım.ilk an gayet iyi tuttu ama kayıcağını fark ettim ama kaymadı ve bir ses geldi sanki boşta çalışan küçük motor gibi sonra geçti.bende kıllandım tekrar denedim sert fren yapmayı yine aynı şey oldu.tam kayıcak gibi olduğu anda bırakıyor ve bi ses geliyor.birde son zamanlarda fren pedalı bana sertleşti gibi geliyor

Sert fren yaptğınızda araç duruyor ama kayma olmuyor dimi?? Yani siz benim aracım sert fren yaptığımda kaymıyor diyorsunuz???

yok anlatamadım.bak şimdi sert fren yaptğımda tutuyor ama kayacak kadar sert yaptığımda bir ses geliyor ve fren tutmuyor.

çok sert fren yaptığında kaymıyor ve bu bahsettiğin dişli sesine benzer ses dıırrr diye geliyor dimi?? ve araç kaymadan duruyor sonra??

dişli sesine pek benzemiyor.daha çok bir motoru çalıştırp bırakınca kendi kendine dururken çıkardığı ses gibi

bu arada kaymadan duruyor derken çok uzun mesafede duruyor.abs nin tam görev yapmadğını düşünüyorum.kitleyip bırakması gerek arka arkaya ama bu kitliyor ve bıraktığında bidaha kitlemiyor

Geri