vectra b de hararet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opelalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opelalp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabamda çözemediğim bir sorunum var
hararet göstergesi kırmızı bölgeye geliyor, aracımı stop edip beklemeden tekrar çalıştırdığımda gösterge 5-6 sn sonra 85-90 civarına düşüyor ve tekrar kırmızı bölgeye yoğun trafikte bile çıkmıyor, üstelik bunu devamlıda yapmıyor ,servise gittiğimde hiçbir şekilde hararet yükselmedi,tüm müşir ve fanlar kontrol edildi ,su akışı incelendi bir probleme raslanmadı ,3. kez servise gittiğimde hararet bu kez yüksdeldi ve kırmızı bölgeye geldiğini onlarda gördü ,gösterge müşirini tekrar değiştirdiler o gün tekrar yükselmedi , ancak bir kaç gün sonra yine yükselmeye başladı ,yine stop edip tekrar çalıştırdım ve 5-6 sn sonra yine düştü, trafikte harareti takip etmekten bitap düştüm . ustalar lütfen yardım

bu problem klima açıkken mi oluyor acaba???

tesisata bakılması gerekır eger sorun bulunamıyorsa

müşürden değil o. resizdanstan kaynaklanıyordur.

klima kapalı ikende açıkkende oluyor..
resizdans nedir ,ne işe yarar, acaba nasıl değiştirebilirim

servise gidersen değiştirirler onu. ama genede önce servise bir göster. bakalım onlar ne diyecek.

zannederim reziğdans fanların devirlerini yada çalışmalarını kontrol ediyor , eğer öyle ise kontrol edildi fanlar düzenli çalışıyor

tüm müşür ve fanların hakkıyla kontrol edilmediğini düşünüyorum.

mutlaka biri özellikle motor soğutma sıvısının sıcaklığını ecuya gönderen sensör sıkıntılı olabilir.

motor soğutma sıvısının sıcaklığını ecuya gönderen sensör 'ün başka bir adı varmı acaba onuda değiştirmiş olabilirmi,yiz acaba onun için soruyorum

hararet müşürü derler genelde (Coolant tempreture sensor.)

termostat bölgesinde bulunuyor.

termistör kendisi (ısıya göre direnç değiştiriyor)

bu sensörden çıkan kabloların direnci dikkatlice motor fan açana kadar ölçülürse sorunu işi bilen bir usta anlar..

belki kablolarında temassızlık bile olabilir.

Geri