• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Vectra B Aracın Yüksek Sıcaklıkta Çalışması ?

fykocagol

Kayıtlı Kullanıcı
68-Aksaray
Merhabalar öncelikle , forumda bugün katıldım.
Aracım 98 model. Araç 95 e geldiğinde fanı açıyor 90 olduğu zaman bırakıyor. bu da aracın sürekli olarak 90 ın üstünde çalışmasına sebep oluyor.
Bu normal midir ?. Radyatör büyütmeye fan değiştirmeye gerek var mıdır ?
Bir kaç kişiden "ben tofaş termostatı taktım çözdüm" gibi cümleler duyuyoırum sizce mantıklı mı ya ada aracın fanı 91 gibi falan açmasını sağlayacak yöntemler var mıdır ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi forumlar

Merhabalar, bildiğim kadarıyla opel sınıfında 95 -105 arasında fan açıyor, Hatta ilk 2020 model Astra J kasa aldığımda arabanın yanacağını falan düşünmüştüm. Ondan önce Golf falan kullanmıştım, o tarz arabalar genelde çok ısınmadan 90 da açtıkları için alışma sürecim baya zor olmuştu. Kaput alev gibi görünce çok tedirgin olmuştum. Bu yüzden aşağıda size yapay zeka destekli bir cevap hazırladım.

Anlattığınız durum, eğer hararet göstergesi doğru çalışıyorsa normal sayılır. Çoğu Opel'de fan yaklaşık 95-97°C civarında devreye girer, sıcaklık 90-92°C seviyesine düşünce de devreden çıkar. Bu nedenle ibrenin sürekli 90'ın biraz üzerinde gezmesi tek başına bir arıza belirtisi değildir.

Eğer araç:

• Hararet yapmıyorsa,
  • Fan düzenli şekilde açıp kapatıyorsa,
  • Su eksiltmiyorsa,
radyatör büyütmeye veya daha güçlü fan takmaya gerek yoktur.

Tofaş termostatı gibi farklı araç parçaları kullanmayı da tavsiye etmem. Motorun çalışma sıcaklığı fabrika tarafından belirlenmiştir. Motorun sürekli daha soğuk çalışması yakıt tüketimini artırabilir, performansı ve kalorifer verimini olumsuz etkileyebilir.

İçinizin rahat etmesi için OBD cihazıyla gerçek motor sıcaklığını kontrol ettirebilirsiniz. Gösterge ile ECU sıcaklığı birbirini doğruluyorsa sistem normal çalışıyordur.

• Beğen
Tepkiler: fykocagol
Geri