vectra b 1.6 2001 tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan derida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba hemşerim dur aman diyeyim bizim memlekette bi vectra var beyaz 1.6 çok temiz km si düşük bizim mahallede duruyor araba ve satılık fiyatıda daha düşük. Özelden falan yaz bana irtibata geçelim.Malum sömestrda yaklaşıyor alalım sana burdakini

önceden 1,6 vectra b comfortum vardı ve çok memnundum. ev almak için sattım ve yine vectra aldım bu sefer cdx aldım. ben opelden çok memnunum. size tavsiyem şu olur, 1veya 2 bin lira için araç pahalı olmaz,masrafsız hatasız ve bakımlı bir araç ise gözü kapalı alın derim. cdxlerin fiyatı 17 18 bin tl iken ben şu anki aracımı 20.000 tl ye aldım km düşük ve hatasız olduğu için. üstelik tüpünüde ben taktırdım. bu fazladan ödediğim para ilerleyen zamanlarda aracımın beni üzmesini engelleyecek. malesef şöyle bir mantık var, gidip 16 bine vectra alıyorlar ucuz aldım diye seviniyorlar sonradan aracın ya pert yada dünya masrafı olduğunu öğreniyorlar,ondan sonrada vectra şöyle vectra böyle heryerde yazıyorlar. arabanın adı kötüleniyor, demiyorlarki aldık ucuza böyle oldu. o yüzden aracı gösterin hata boya vs yok ise ve bakımlarıda yapılı ise gönül rahatlığı ile alın. bence bu şekilde düşünüp araç alırsanız asla zararlı çıkmazsınız...

Ben 2 yıl severek bindim vectra'ya ama şunu söyleyim vectra'nın devri artık kapanıyor. 2000cc olan bir vectra dahi çağın 1600cc araçlarına yetişmekte zorlanıyor. Öyle aman aman bir performansı yok.. 136hp heleki f23 ile birleşiyorsa ş.içinde istekleri yanıtlamakta geç kalıyor. 1600cc vectra 150.000 km'de 10 yaşı veya üzerinde 19.500 liraya hemde..

Bakın Vectra'ların bir suçu yok.. Suç bugüne kadar doğan şahinden başka arabaya bakmamış usta sıfatıyla gezen adamların bu arabaları ellerinde TECH dahi olmadan kesip biçmeleri.. Sonrasında biz alıp toparlamaya çalışıyoruz. Noluyor dünya paralar gidiyor. Elinde ne var? İlk gün aldığın arabanın aynısı ne kadar harcadın 3000 lira 5000 lira ama ele geçen birşey yok araba aynı araba..

Neyiyle öveceğiz Vectra'larımızı? tamam hadi sessiz olsun pek değildir ama.. İyi yol tutar olsun.. Başka? Ben vectranın en çok taban halısını severdim birde göğüs dizaynını..

19.500 lira paran var ise hocam.. hazırdaysa kredi vs. yoksa bence üzerine ekle sıfır al en güzeli..

Bence 20 bine Vectra CDX alınmaz. LPG ile birlikte 21.5 çok çok fazla. İstediği kadar temiz olsun kesinlikle masraf çıkartır...

Bence 20 bine Vectra CDX alınmaz. LPG ile birlikte 21.5 çok çok fazla. İstediği kadar temiz olsun kesinlikle masraf çıkartır...

anlatmaya çalışıyorum ama aldıktan sonra söylemek biraz değişik geliyor bana.. burdaki abimizi uyaralım demek istiyorum millet yanlış laf söylemişiz gibi kızıyor.. 19.500 lira ile 20.000 lira arasında sadece 500 lira fark var.. anlaması kolay ama :rolleyes:

bize alana satana hayırlı olsun demek düşer hacı..

ama 14.5 e alınabilecek en temizi alınır. İstediği kadar masraf çıkarsın yine totalde çok bişey tutmaz heves geçene kadar birkaç sene binilir sonra satılır...

anlatmaya çalışıyorum ama aldıktan sonra söylemek biraz değişik geliyor bana.. burdaki abimizi uyaralım demek istiyorum millet yanlış laf söylemişiz gibi kızıyor.. 19.500 lira ile 20.000 lira arasında sadece 500 lira fark var.. anlaması kolay ama :rolleyes:

bize alana satana hayırlı olsun demek düşer hacı..

Hacı doğru diyosunda fikrimizi söyleyelim dedik tüm iyi niyetimizle. Yoksa banane der geçer giderim. :cool:

zevkler tartışılmaz 20 tl yede alınır 19 binede , bakış açısı sonuçta. 21.500 e sıfır arabada alınır. dediğim gibi zevk .......

değerli yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim...20 tl bir bütçem var biraz zorlayıp
halkımızca 'sorunsuz' addedilen japonlara bakacağım...keşke opel vectra b bu kadar
sorunlu olmasaydı...üzüldüm...arabanın dizayn ve duruşu harika...vectra b gerçekten kötü bir imaj bırakmış...bende vectra a vardı...3 yıl kullandım...hiç yolda bırkmadı...b daha iyi olmalı diye düşündüm ama malesef...kullanıcılardan o kadar olumsuz tepkiler aldım ki...abs si bile olmayan hundaileri, clioları vectra b ye tercih eden dostlarım var.
anlayamadım arkadaş nasıl iştir bu...galiba bizim hatamız eskiye rabet etmek...

değerli yorum ve yardımlarınız için teşekkür ederim...20 tl bir bütçem var biraz zorlayıp
halkımızca 'sorunsuz' addedilen japonlara bakacağım...keşke opel vectra b bu kadar
sorunlu olmasaydı...üzüldüm...arabanın dizayn ve duruşu harika...vectra b gerçekten kötü bir imaj bırakmış...bende vectra a vardı...3 yıl kullandım...hiç yolda bırkmadı...b daha iyi olmalı diye düşündüm ama malesef...kullanıcılardan o kadar olumsuz tepkiler aldım ki...abs si bile olmayan hundaileri, clioları vectra b ye tercih eden dostlarım var.
anlayamadım arkadaş nasıl iştir bu...galiba bizim hatamız eskiye rabet etmek...

Hayır burada Vectra B almayın diyen yok ki. Emsallerine göre gayet tercih edilesi bir araçtır. Konforu yol tutuşu görünüşü ...

Buradaki mesele fiyat ve aracın durumu. İmkansız geliyor ama cidden çok çok ucuza alınabiliyor, alıyor insanlar. Biraz kısmet biraz sabır gerek herhalde. Alırken kozlar sizde çünkü, para cepte.. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Motor şanzıman sensörler vs sorunlar çıkarabileceğini göze alarak fiyatını baştan ona göre düşünmek lazım benim fikrim... 19.500 e hiç boyasız çiziksiz sıfır gibi tertemiz hiç binilmemiş düşük km li olsa bile çok diyorum.

Araç alıp satan insanlara bazen fiyat soruyorum(kolay kolay söylemezler fiyatını ama) nasıl kazandıklarını anlamak için, inanılır gibi değil. Örneğin 23-25 bin liralık bir Vectra C yi adam 20 bine almış :eek: Pert vs falanda değil gayet temiz binilebilir bir araç, zaten amacı alıp satmak olduğundan kolay satılabilir araç alıyor illaki. İşin sırrını bilemiycem ama cidden denk geliyor bazen. Hatta yakın zamanda bi tanıdığa fabia aldık, uzun süredir bakıyorduk fiyatlar boyalılar kazalılar 16-17 temizleri 18-19 istiyor falan, aldığımız rakam 14.5 sıfır boya km düşük ilk el bir araç, tek sorunu aküsü zayıf olabilir orijinal akü olduğu için :rolleyes:..
Uzun oldu ama araba alırken bence bu konulara dikkat etmek lazım, gerçi insanın gözünün hiçbişey görmediği durumlar da olabiliyor ama mümkün olduğunca farkında olarak almak lazım derim, ne alınırsa alınsın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri