vectra arıza ışığı

vectra_cd

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Daha öncede vectra arıza ışığı diye çok konu açtım ama bu sefer ki farklı.Araca motor yaptırdığım için benzinde biniyorum.Dün daha önce benzin almadığım yerden benzin almak zorunda kaldım ve petrolden çıktıktan 3-4 km sonra araç arıza lambası yaktı.Ben benzinden şüpheleniyorum pis galiba yada sizin düşünceleriniz nedir.

Öyle bir durumda yapacağın iş belli zaten arıza ışığı yandığında araç mala döner... yapılacak işlem aracı stop edip bir kaç dakika bekleyip tekrar çalıştırmak. Düzelecektir. Benim fikrim dandik yakıtlar yüzünden oluyor oksijen sensörü kalitesiz yakıt bilgilerini yollayınca anında ışık yanıyor ve araç mal oluyor. Opelin vaz geçilmezi...

Öyle bir durumda yapacağın iş belli zaten arıza ışığı yandığında araç mala döner... yapılacak işlem aracı stop edip bir kaç dakika bekleyip tekrar çalıştırmak. Düzelecektir. Benim fikrim dandik yakıtlar yüzünden oluyor oksijen sensörü kalitesiz yakıt bilgilerini yollayınca anında ışık yanıyor ve araç mal oluyor. Opelin vaz geçilmezi...

Abi ışık yandığında aracı kenara çekip 2 dk bekledim ama yine sönmedi.Ayrıca benzini kalitesiz yerden almadım opetten aldım.s Arabayı aldı alalı bıktım vallahi bu arıza ışığından.Tech-2 cihazına bağlatmaya korkuyorum aracı büyük bir sorun çıkar diye.Bu sorunlar beni opelden soğutmaya başladı ileride astra j 1.4 turbo düşünüyorum ama ondanda korkmaya başladım.s

motor yapıldı ise ya oksijen sensörü sorunudur yada emme manifolda bağlı alt kısımda 2 soket var onlardan birisi yerinden çıkmıştır sekmanı zor geçiyor tam oturmamış olabilir baktır ve korkma

tansugurler üstadım bu sorunun soket vs ile pek alakası yok... opelde kronik bir durum... bir kere yapmaya başladı mı? sonu yok... artık öyle bir duruma geliyorsun ki gözüm hep ekranda yandı yanacak diye :) hatta ben o lambayı dahi sökmeyi düşündüm :D

Nadir oksijen sensörü kolay kolay bozulan, arıza yapan bir parça değildir, o nedenle ben de Tansu usta ile aynı fikirdeyim, oksijen sensörünün durumunu kontrol etmekte fayda var, parça arızalı çıkarsa da çaresiz değişecektir çünkü bu parçanın tamiri yok.

Nadir oksijen sensörü kolay kolay bozulan, arıza yapan bir parça değildir, o nedenle ben de Tansu usta ile aynı fikirdeyim, oksijen sensörünün durumunu kontrol etmekte fayda var, parça arızalı çıkarsa da çaresiz değişecektir çünkü bu parçanın tamiri yok.

Abi birde pahalı sanırım bu sensör...

Abi birde pahalı sanırım bu sensör...

Kaliteli olanlar pahalı oluyor ama neredeyse evladiyelik kullanılıyor. Ben Astra G için olanını 250 TL ye almıştım. Piyasada 150 TL civarına satılanlar da var ama tavsiye etmiyorlar.

Abi bu sensörün arızalı olup olmadığını aracı bağlatarak öğrene bilir miyiz?

Abi bu sensörün arızalı olup olmadığını aracı bağlatarak öğrene bilir miyiz?

Sensör arızalı olunca arıza lambasını yakıyor, hata kodu sensörle ilgili olunca sensörün değişmesine karar veriliyor. Ben bir arkadaşının önerisi ile temizledim, düşük devirlerde arıza ışığı yanmadı ama 3000 d/d üzerine çıkınca tekrar arıza ışığı yandı, mecburen yeniledik, 4-5 aydır sorun yok.

Geri