vectra a akü sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan horizon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

horizon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra a aracımı işim gereği hergün çıkarmıyorum garajda yatıyor ama ne hikmetse 3. günde akü bitmiş oluyor.akü yeni ve en iyisinden 60 amper.
acaba akü seçimimi yanlış yoksa bu araçlarda mı bi sorun var.sadece benim görebildiğim cam kaldırmanın ışıkları devamlı yanık kalıyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim....

Bnede de aynı sorun var ve araba bazen bir ay yatıyor garajda;ilk zamanlar hep takviyeyle çalıştırıyordum,ama artık kutup başlarını çıkarıyorum 2 ay da kalsa garajda ,kutupbaşlarını takar takmaz tek marşta alıyor;bence akünün boşalma sebebi larm ve cam kaldırma olayı;zaten normal şartlarda alarm aküyü 10 günde bitiriyrmuş diye duydum bu arada benim akü mutlu 60 A ve 2.5 senelik...

vectra a aracımı işim gereği hergün çıkarmıyorum garajda yatıyor ama ne hikmetse 3. günde akü bitmiş oluyor.akü yeni ve en iyisinden 60 amper.
acaba akü seçimimi yanlış yoksa bu araçlarda mı bi sorun var.sadece benim görebildiğim cam kaldırmanın ışıkları devamlı yanık kalıyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim....

cam kaldırma derken cam düğmelerinin üzerindeki ışıkları kastediyorsan ve o ışıklar devamlı yanıyorsa akünün bitmesi normal; bu olay daha önce benimde başıma gelmişti ve akü bitmişti;şarja bağladım;sonra sorunun cam düğmelerinin içindeki devreden kaynaklandığını gördüm;devreyi iptal edip odüğmelere kontaktan ceyran çektim;sol ön kapı açılınca düğpmelerin devreye girmesini ise sol ön kapı butonundan gelen diyotlu hatta bir röle ve bir diyot takarak hallettim;o devreyi iyi bir elektirkçiye hallettirebilirsin;kendin yapmak istersen daha ayrıntılı bigi verebilirim...

Bnede de aynı sorun var ve araba bazen bir ay yatıyor garajda;ilk zamanlar hep takviyeyle çalıştırıyordum,ama artık kutup başlarını çıkarıyorum 2 ay da kalsa garajda ,kutupbaşlarını takar takmaz tek marşta alıyor;bence akünün boşalma sebebi larm ve cam kaldırma olayı;zaten normal şartlarda alarm aküyü 10 günde bitiriyrmuş diye duydum bu arada benim akü mutlu 60 A ve 2.5 senelik...

benim akü de aynı bende aynısını yapayım olmazsa.
evet cam kaldırma düğmelerin ışığında bahsediyorum devamlı yanıyor.demekki sebep o geçici olarak bende kutup başlarını sökeyim daha sonra ilk fırsatta bu dediğini yaptırayım.teşekkür ederim...

Son düzenleme:
bendekı ısıklar 10 sn sonra sonuyor
normalı bu degılmı

normalı bu degılmı

vectra a da sol ön kapıyı kapatınca yada kontağı kapatınca direk sönüyor normalde ama devre bozulunca devamlı yanıyor yada düğmeler düşük voltajla camı açmaya çalışıyor fakat kapatamıyor....

normalı bu degılmı
sanayide bi ameliyat ediyolar herzaman yanar şekilde oluyo..

ayrıca bizimkide öyle ama bi sıkıntı yok başka problem de olabilir..

kutup başlarının sökülmesi ne derece sağlıklı olur bilemem uzun sürede resetleme oluyo diye okumuştum.2 ay kadar önce bagaj lambası açık kalmış öylece bitirmiş aküyü bir hafta sonra farkedip 72 a aküyle takviye yapıp 15 uzun marşta zar zor çalıştırıp 4 5 dakka rolanti düzelmesini beklemiştim

arkadaşlar netten uzaktım kusura bakmayın hepinize teşekkür ederim.normalde 10 saniye sonra sönmesi gerekiyomuş. bende araştırdım uzun süre kutup başı sökük kalmasını tavsiye etmiyor servis bende ışıkları kontağa bağlatacağım.inşallah böylelikle çözülmüş olur...

Geri