vecrta uzaycılar 2.vitesde kac yapıyorsunuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oktay38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ne gerek var bu tip ölçümlere anlamam. Motor gücünü neden vites oranına bakarak karşılaştırmaya çalışıyorsunuz merak ettim..
zorlamak arabaya zarar verir,ayrıca trafik kurallarınıda ihlal edersiniz.tavsiyem kullanma klavuzunun talimatlarına uymak...:cool:

o zaman bisiklete bineceksiniz. hem zorlayamazsınız hemde hız limitleri dışına çıkmazsınız...

Nasıl bir sorun ortaya çıktı?, açarsan bilgilenelim
icon7.gif
Conta yakmıs denildi. motorun yağı ve suyunu egzozdan atmıs hep. 0 a 0 kalmıs hersey. yeni gömlek giydirildi.

Conta yakmıs denildi. motorun yağı ve suyunu egzozdan atmıs hep. 0 a 0 kalmıs hersey. yeni gömlek giydirildi.

demek zaten bir sorun varmış. sağlıklı ve bakımlı olan bir motorda sorun olacağını sanmıyorum ki burda deneyenler oldukça fazla.. evet devir arttıkça yağ yakma oranı artar ama anlık yüksek devirlerde birşey olmacağını sanmıyorum. dediğim gibi önceden oluşmuş bir problem farkedilmemiş ve durum oluşmuş gibi...

ewet bencede aynısı bende toyota coralla yaptı ust conta kapagı bitti 3 milyar para harcadık sinirimden opele döndüm ve süper birsey araba .söyle birsey daha diyeyim hiç arabayı sıkmamıs insanda da ben araba almam ve garaj arabasıda almam cünkü motor karıncalama yapar

Geçenlerde memleketteyken aracın kaputunu açıp bi bakayım dedim 2-3 günde bir kontrol ederim zaten bildiğim kadarıyla.Neyse kaputu açtım baktım hafif bir yağ sızıntısı var üst contadan.usta bişey olmaz çok sıkıştırmazsan ve yağını kontrol edersen sorun çıkartmaz dedi sızıntı çok azdı ama ben komple üst conta ve piston üstü halka contaları değiştirttim.Gaz kelebeği yağlanmıştı temizlettim.Yani demem o ki araca bakarsan o da seni üzmez.Ayrıca motor yağı bitene kadar nasıl farketmedin zira yol bilgisayarı belli bir seviyeden sonra uyarı veriyordu bildiğim kadarıyla.Antiparantez o kadar yağı atarken hararetin çok çıkması çekişin aşırı düşmesi ve aracın vuruntu yapması gerekir.Arkadaşlarında deiği gibi önceden gelen arızaların o an patlak vermesi olmuş.Üzücü bir durum geçmiş olsun.

bende 91 vectra cd otomatik vites var 4 ileri 1. viteste 80 km/h 5500 devirde 2. viteste 105 km/h 5500 devirde manuel olarak kullansam 115 yapar heralde 7000 devire doğru gelirkende devir kesiyo

birde ben birşey söylemek istiyorum benim araç gaza yüklenmediğim halde şehir içi 20 kuruş civarı yakıyo ekranda 17-18 lt/100 km arası değişiyo bana çok gibi geldi (araç lpg li )

ewet bencede aynısı bende toyota coralla yaptı ust conta kapagı bitti 3 milyar para harcadık sinirimden opele döndüm ve süper birsey araba .söyle birsey daha diyeyim hiç arabayı sıkmamıs insanda da ben araba almam ve garaj arabasıda almam cünkü motor karıncalama yapar

Nasıl yani, konuyu biraz açsan?

manuel 108 de kesiyor

otomatik vites opel vectra S tuşuna bastığın zaman 2. vites 140 yapıyor

Geri