Veckta B Vites Proplemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leonss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:( Arkadaşlar 2000 Model Vectra B 1.6i 16V aracım var. 1 nci vitese ilk etapta zor geçiyor. Ama 2 nci vitese çekip tekrar 1 e atınca hemen geçiyor. Hareket halindeyken 2 nci vitesden 1 nci vitese geçerken aynı sorunu yapıyor. Devri 1000 ne düşene kadar 1 e geçmiyor..Bazende geri vitese attığımda vites geçmesine rağmen ileri gidiyor.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...:(
Araç sıcakken de yapıyorsa senkromeçler eskimeye başlamıştır.

sıcakken yaptığını pek hatırlamıyorum ama genelde ilk çalıştırmalarda yapıyor... ve vitese geçerken zorlanıyor

senkromeçler bana ne kadar masraf çıkarır.

soğuk havadan kaynaklanıyordur muhtemelen

Bu sıralar gece sıcaklığının çok düşmesi sonucu bu zorlanma normaldir. Benim arabamda şanzımanla ilgili hiçbir sorun olmadığına eminim ve üstelik Antalya'dayım buna rağmen sabahları bu anlamda bende biraz zorlanıyorum. Bence ısındıktan sonra yapmıyorsa hiç elletme arabanı. Ustaya gitsen dudaklarını ısırır niye daha erken gelmedin der ondan sonra bir sürü masraf çıkarır sana. Dişli yağında olması gerekenden kalın olabilir yada eksilmiştir. Bence öncelikle ona baktır.

teşekkürler...

hemen hemen bütün opellerde bu sorun var galiba...

arkadaşlar başka bilgisi olan yokmu veya kendi aracında da aynı sorun olan...

50 km hızlan giderken bilene sorunsuz 1. vitese gecirebiliyorum

aynı problem bendede vardı zamanla dahada vites zorlanacak taki artık geçmeyene kadar.

bir an önce sekromencini yenile.

kesinlikle katılıyorum senkromeçlerde ayarsızlık var sanırım daha büyük sorunlar açmadan bakıma sok derim

arkadaşlar hep senkromenç diyolar.senkromenç dediğiniz parça vitesin cartlamasını önler yani dişlilere frenleme yapar.dişlilerin frenide senkromençtir.senkromenç olmasa bmc kamyon gibi çift debriyaj ve ara gazı vermen gerek.yağına baktır.vites kolu boşluk yapmışmı ona baktır korkma.yoluna devam et.şanzuman açıldığında yok yağı yok suyu senin canını sıkar

Geri