Veckta B Vites Proplemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leonss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leonss

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:( Arkadaşlar 2000 Model Vectra B 1.6i 16V aracım var. 1 nci vitese ilk etapta zor geçiyor. Ama 2 nci vitese çekip tekrar 1 e atınca hemen geçiyor. Hareket halindeyken 2 nci vitesden 1 nci vitese geçerken aynı sorunu yapıyor. Devri 1000 ne düşene kadar 1 e geçmiyor..Bazende geri vitese attığımda vites geçmesine rağmen ileri gidiyor.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...:(

bu genel bir vectra b sorunu. eger servise gidip dişlilere baktırırsan hallolur. önce yağlat biraz düzelirse devam et olmazsa parça değiştir.

tavsiye için teşekkürler...

Aynı olay bende de var ancak bunda soğukların da etkisi var. Şanzıman yağını kontrol etmeniz yeterli.. Fazla kurcalatmayın, iyice bozarlar.. :)

Eğer dururken 1. vitese zor geçiyorsa baktırmakta fayda var ancak diğer bahsedilen konular problem göstergesi değildir..Hareket halindeyken 1'e zaten geçmez ve bayagı yavaslamak gerekir.Senkromeç'e baktırmanda fayda var yine de

ayar yaptır duzelir

evet arkadaş benim vectrada da bu sorun var bu genel bi sorun ama bu sorunu araba soguk iken yapar

50 km hızlan giderken bilene sorunsuz 1. vitese gecirebiliyorum

aynı problem bendede vardı zamanla dahada vites zorlanacak taki artık geçmeyene kadar.

bir an önce sekromencini yenile.

50 km hızlan giderken bilene sorunsuz 1. vitese gecirebiliyorum

aynı problem bendede vardı zamanla dahada vites zorlanacak taki artık geçmeyene kadar.

bir an önce sekromencini yenile.

hızın 10 km düşmeden 1. vitese geçmesi normal değil mi? daha önce burda bunun normal olduğu söylenmişti. dururken her şey normal.

arkadaşım senkromeç ne kadar tutar acaba

Geri