Vatandaşı yolmanın yeni yolu Zorunlu BES

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deliveli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sokaklardan da alıyor ilçe belediyeleri.
Eğer eviniz köşedeyse ve bir yanı caddeye bir yanı sokağa bakıyorsa iki farklı belediyeye ayrı ayrı ödüyorsunuz.
Hatta metrekareye göre alıyorlar ücreti. Sanki fazla metrekarede otranlar asfaltı daha çok kullanıyormuş gibi......

Demek ki Ankara'daki ilçe belediyeler de vatandaşını haraca bağlamaya başlamışlar. Benim Ankara'da yaşadığım zamanlarda ilçe belediyeleri asfalt parası almıyordu, eğer alsalardı fena yanmıştım çünkü eski evimiz hem köşe başıydı hem de metrekaresi fazlaydı :(

abi yeni belediye kanunu çıkardı bizim Melih Amca ilk icraat olarak yeniden seçilince, asfalt olayı baya değişti Ankarada.

Biz mesela sitede oturuyoruz. Sitenin yolları arnavut kaldırımı ve site yönetimi bakımını yapıyor.

Ayrıca 2007 yılında belediyeye yolların durumu konusunda mail göndermiştim ve "cami yapıldıktan sonra asfaltlanacak" demişlerdi. Cami biteli (bu arada şu meşhur reis cumhurun gittiği cami, diyanetin yanındaki) 2 yıl oldu, 3km'lik yolu daha yapacaklar. Bu zaman zarfında 150 metrelik sitenin yanındaki yolu asfaltladılar. Sonra da 900 TL istemişler bizden.

Sitede 2000 küsür hane var hatırladığım, bunların bazıları bizim evin 4-5 katı büyüklüğünde (metrekare olarak), hesabını siz yapın. Neyin parasını veriyoruz aklım ermiyor.

abi yeni belediye kanunu çıkardı bizim Melih Amca ilk icraat olarak yeniden seçilince, asfalt olayı baya değişti Ankarada.............

Aman ha sakın bana büyük şehir ve ilçe belediyelerinin yeni uygulamalarından bahsetme, iki kooperatife üye olan biri olarak başımızdan geçenleri yazmaya kalksam sabaha kadar bitmez. :sopa:

En geç 2016 da herkesi zorla sokacak devlet. İster seve seve ister ise .ike .ike her çalışsn dahil olacak

Geri