Uzun Yol İzlenimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun Yol İzlenimleri

sn vehicle-dynamics ,geçenlerde elde ettiğim verileri size hatırlatmak isterim.galiba siz bu sayfayı görmediniz.sakin uzun yol kullanımında 1 depo ile 1050km gidilebiliyor.. tabi bu zamana kadar çok az kişi sakin olabildi :D 1.4 turbo sakin kullanımında birim olarak az yakıyor ama yine benzinin litre fiyatı yüzünden teknolojisi fark edilmiyor..
http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=1927.0

Merhaba arkadaşlar,

Ben ilk kez sizlere yazıyorum, yaklaşık 10 aydır Astra J, 1.6lt,115bhp,cosmo, activeselect kullanıyorum. Yaklaşık 420 km'lik Ankara-Gülek (Tarsus'a bağlı) arasını yaklaşık 2250 devirde gittiğimde yani yaklaşık 100-105 km/saat hızla ilerlediğimde, klima tüm yol açıkken (dış hava sıcaklığı 35 derece) yakıt tüketimim 6.4 lt/100km! Şehir içi yakıt tüketimim ise 10-10.5 lt/100km. Bu da demektir ki araç hakikaten şehirlerarası yollarda OLDUKÇA EKONOMİK!

bide bizim modeller en çok tüketenlerden birisi önemli olan fazla bağırtmadan aracı fazla üzmeden kullanmak
heralde
bizim araçlarda en hayran kaldığım özellik koltuklar zaten ödüllü bildiğim kadarıyla önceki aracımda şehir içinde 20 km bile gidemiyodum belim kopuyodu ağrıdan araçtan indiğimde klima olmasına rağmen terden tshirt yıkanmış gibi oluyodu
geçen hiç durmadan 250 km gittim belimde en ufak bi ağrı olmadı

koltukları bende cok begeniyorum. arkadaşın aurisine bindim inanın taburede oturuyor hissi uyandırdı bende. o kadar rahatsızdı

Evet koltukları çok kaliteli ve ergonomikler; Corolla aracımın koltukları son derece kalitesizdiler ve ergonomileri de iyi değildi.

Bu da demektir ki araç hakikaten şehirlerarası yollarda OLDUKևA EKONOMİK!

katılıyorum

ayrıca astra j nin koltuklarının konforu bir harika.aurisin koltukları kalın süngerli ama yolculuk yapmadım..asıl astra h in koltukları tabüre gibi.combonunkinden hiçbir farkı yok  cooll

Bence önemli olan şehir içi tüketimdir, tamam şehirlerarası araç ekonomik doğru, ama çoğumuz genellikle şehir içinde kullanıyoruz, ki bencede asıl göz önünde bulundurmamız geerekn tüketim bu.

markopasa86 link' Alıntı:
Bence önemli olan şehir içi tüketimdir, tamam şehirlerarası araç ekonomik doğru, ama çoğumuz genellikle şehir içinde kullanıyoruz, ki bencede asıl göz önünde bulundurmamız geerekn tüketim bu.

kesinlikle haklısın... şehir içi en önemli gösterge... bizim aracın ortalama tuketim yanılmıyorsam 4.1 fabrika verisi. ah bir yakalayabilsem...  011zaa (14 lt yakan arkadaşları kızdırmayalım fazla  011zaa 011zaa)

türk_187 link' Alıntı:
[quote author=markopasa86 link=topic=141.msg42698#msg42698 date=1312927349]

kesinlikle haklısın... şehir içi en önemli gösterge... bizim aracın ortalama tuketim yanılmıyorsam 4.1 fabrika verisi. ah bir yakalayabilsem...  011zaa (14 lt yakan arkadaşları kızdırmayalım fazla  011zaa 011zaa)
[/quote]
Benimde 6.3 ten 6.4 e çıktı, düşürelim derken yükseldi meret  walll Tabi bunda sıcakların ve klima kullanımınında etkisi büyük. şöyle güzel bir uzun yol yapamadım ki, hep şehir içi hep şehir içi  battle_Teroriste

Bugün arabama kavuştum sonunda. 2 aydır bekliyorum. Balıkesirden aldığım arabam ile akşam üzeri Altınoluk'a doğru yola çıktım. Yol çalışması nedeniyle toprak yollarda ve eskiden de güzel olmayan virajli balıkesir edremit yolunda ara sıra cızırtı tıkırtıyı ancak kulak kabarttığımda duyabildim.Bence abartılmamalı her arabada azda olsa var öl şeyler.. rüzgar sesi ise 120den sonra artmaya başlıyor ama o kadarda kafaya takılıcak bi mevzu oldugunu sanmıyorum. vites küçültüp gaza bastığımda araba resmen şaha kalkıyor. performans yol tutuş mükemmel. bu arada sölemeyi unuttum aracım 1.4 140 hp teknik gri CD 400. herşeyiyle memnun kaldım arabamdan inşallah böle devam eder. yanlız yol boyunca teybin ayarlarını yapmama rağmen muzik sanki kulağıma boğuk geldi. acaba ayarlarını tam yapamadım mı yoksa benim kulaklarımda mı sorun vardı.

herkese saygılarımla..

Geri