uzun yol dönüş. Yağ bitmiş.

abdulkadir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Mrb. Arkadaşlar

Bu sabah yola çıktım. herşey yolundaydı. yaklaşık 300km.sonra (arabamda biraz fazla yük vardı. yani ağırdı.biraz sert bi çukurdan geçtik. arabanın altında bişeler yere değdi. ) bi mola verdik. ve tekrar marşa bastımki arabam sanki dizel oldu. acayip bi ses bazı dizeller bile daha iyi. herhalde ileride düzelir dedim ve yola devam ettim.ilk kez başıma geldiği için. 450km. sonra motor arıza ışığım yandı ve sağa çektim kaputu açtım içerisi yanıyor gibiydi. yağına baktımki yağ hiç kalmamış. sonra 2km. ileride benzin istasyonunda kadar gittim. ordan 20/50 LPG Benzin yağı aldım (Shell) normalde 10/40 olması lazım benim aracıma uygun olan ama idaretenlik 2lt. aldım ve döktüm. eve kadar geldim yol yorgunu olduğum için servise gitmedim. ama yağı döktükten sonra motor yine dizel gibi çalışıyordu.

acaba durumum hk. biraz bilgi verirmisiniz ne yapmalıyım ve bu durum düzelirmi. birde bu değişik yağ kullandım diye ayriyeten motora zararvermişimmidir. ?

Kolay Gelsin.

Hiç bir bilgisi olan yokmu?

yada bugün pazar diye kimse yokmu

kardesım gecmıs olsun
motor karter koruma mufazı kırılıp motora degmıs motor calısınca degerse hıc hos olmayan sesı o cıkarabılır
kartel kırılmıs olabılır yag ondan eksıltır ınsallah motora zarar vermemıstır yagsız kullanımda:sorry:
sen en yakın zamanda servıse kadar gıtt ole arabnın ustune fazla gıtme derım

kısmetse yarın servise gitcem bakalım hayırlısı.

Kardeş çok geçmiş olsun. Motor işi şakaya gelmez. İnş. ciddi bir sorun yada masraf yoktur.

yağ ndn eksıldı yanı karter hala delıkmı? dızel gıbı calısması ılk önce yag eksıktı ondan dızel gıbı calısıyordu fıncanları doldurmaya yetmıyordu yag sevıyesı sonrasındada 20-50 koydugun ıcın yag kalın geldı fıncaları gene dolduramadı. yag lambası yanarak kullanmamaıssındır umarım. servıse gıtmelısın

bugün servis e gidicem inş. yağın neden eksildiğini anlayamadım. acaba çukurdan dolayı bişeymi oldu.

birde bu durumu kasko karşılarmı acaba bilgisi olan varmı.

Bu tür olaylarda kasko kesinlikle karşılamaz çünkü aracı vurduktan sonra epey yol almışın. Eğer motora herhangi bir zarar vermediysen karter ve yeni motor yağıyla kurtarırsın. Yerinde olsam servise kadar dahi çalıştırmam aracı çekici ile götürürüm.

geçmiş olsun. eger karterde delik falan varsa zaten koydugun yagda çoktan gitmiştir.

gecmiş olsun kardeşim arabadaki yağ insandaki kan a benzer cok hassas olmak gerek servıs senı bılgılendırır en buyuk sıkıntı yataklarda olabılır arabanın km si cok ıse rektefiyeye gırersın kafandan cıkar gıder sorun

Geri