Özel bir şirkette Muhasebe ve İç Denetçilik yapıyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
[MENTION=45180]uploader[/MENTION] Hocam o nasıl bi meslekmiş yav, hele bi diyele
Orman ve Su işleri Bakanlığına Bağlı, Orman Genel Müdürlüğü Alt Yapısında
27 tane Bölge Müdürlüğü
218 işletme müdürlüğü olan
1340 + 144 işletme şefliği olan
olan bir yapıdır.
Orman Mühendisi; bir yetişme ortamındaki ekoloji, toprak, sıcaklık, yağış, türlerin biyolojisi gibi her türlü faktörü değerlendirerek, doğal olarak Orman Kurma Teknikleri'ni bilen ve uygulayan teknik elemandır...
Ana görev olarak silvikültürel faaliyetlerde bulunur: Ormanların devamlılığının sağlanması, kendisinden beklenilen orman ürünleri üretimi ile, ekolojik ve sosyal fonksiyonların (Su üretimi, toprak koruması, iklimi düzenlemesi, toplum sağlığı, rekreasyon, ulusal savunma, bilimsel vs.) yerine getirilebilecek şekilde düzenlenmesi ve işletilmesi için sorumluluğundaki ormana silvikültürel müdahalelerde bulunur.
Sevk ve İdare eder, yönetir: Sorumluluk alanı içindeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanların ormanla olan ilişkilerini düzenler, taleplerini yasalar çerçevesinde karşılar, emrindeki memur ve işçileri sevk ve idare eder, birinci derecede amirdir.
Güvenlik görevlisidir, ormanı korur, devriye gezer, arama yapar, suçlu yakalar, adalete sevk eder yada ettirir: İşletme şefi sorumluluğundaki orman alanı içindeki her türlü yasadışı müdahalelere karşı ormanı ekibiyle birlikte korur. Silah taşır, gece-gündüz demeden ekibiyle birlikte kaçak ağaç kesenlerin peşinde koşar, mesai diye birşey yoktur. Diğer memurlar gibi 8 saatlik mesaiye tabidir ama gerçekte haftasonu, bayram tatili vs. demeden 24 saat görev yapar..
İşletmecidir, üretim yaptırır, ürünleri depolatır, satışa hazırlar: Orman alanlarında tekniğine, plan ve projelere uygun olarak kesilecek ağaçları bizzat tek tek belirler, kesim işini yöredeki kooperatiflere yada işçilere tevzi eder, kesim yaptırır. Standartlara uygun orman ürünü ürettirir, depoya taşıttırır, depolar, satışa hazırlar... Her türlü üretim işlerinde birinci derecede sorumludur.
Planlar ve projelendirir: Ormanlık alandaki her türlü faaliyet belirli bir teknik plana ve projeye dayanır. Bu plan ve projelerin yapımında etkin rol oynar yada bizzat yapar.
Plan ve projeleri uygular, uygulatır: Mevcut plan ve projeleri tekniğine ve yasal prosedürlere bağlı kalarak uygular, uygulattırır.
İnşaatçıdır: Orman alanı içerisindeki her türlü bina, tesis vs. ile orman yolu, köprü, menfez, dikenli tel çitler vs. gibi bütün inşa işlerinde etkin rol oynar, plan-proje yapar, güzergah tayin eder, araç-gereç temin eder, yönetir, yaptırır.
İtfaiyecidir: Orman yangınlarının söndürülmesinde bizzat amir durumundadır, ekibiyle birlikte canını tehlikeye atar, yangınların söndürülmesine çalışır. Orman yangınlarını önleyici hertürlü tedbir ve önlemi almak, yangın mevsiminde teyakkuzda bulunmak durumundadır.
Ekonomisttir: Devlet adına yaptırdığı üretimlerde en az giderle en çok gelir getirecek önlemleri almak, uygulatmak durumundadır. İşletme şefi sorumluluğundaki orman alanında 1. derece ita amiridir.
Gözlemcidir: Orman alanındaki her türlü ekolojik, iklimsel verileri takip eder, teknik gözlem defterlerine kaydeder.
Bilim adamıdır: Her türlü ormancılık araştırmalarını takip eder, uygulanacak olanları uygular, bilimsel araştırmalara katılır.
Bi nevi ormanın doktorudur. Ayrıca bakıldığında bir haritacı kadar kadastro bilgisine bir inşaatçıya yakın inşaat bilgisine ( yakın zamana kadar 2 katlı ev ve köprü yapımına inşaat mühendisi gibi onay verilebiliyordu), Entomolog bilgisine, Jeoloji, jeofizik, MEteoroloji ....... gibi bir çok bilgiyi ve meslek dalını içine kapsayan bir meslektir.
Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya. Yok yaa tabiiki tartışılır diye mücadele eden. 10 dakikada yapılan çalışmayı, 1 gün cebelleşip bütün eforunla yaptığın çalışmadan daha güzel olmuş diyen müşterilerle boğuşan GRAFİK TASARIMCISIyım.
GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bina ve otomobil camları üretiminde çalışan ODTÜ mezunu Endüstriyel Otomasyon Teknikeriyim. PLC, SCADA, klasik kumanda (röle + kontaktör) vb. ile sistem yönetimi ve bunların yazılımlarının kodlanması, bakım, onarım, işletim vs. yapıyorum.
Bu sebeple benim Astra'nın içine sürekli elektriksel donanım ekliyorum. Vallahi kaç metre kablo çektim bilemiyorum.