Tüvtürk Yorumsuz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan msm89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Savaş abi zaten sorunda burda elinizdeki belgeyi gösterin diyorum yok ellerinde belge falan, sizin aracınızda yazıyor diyorlar, yahu diyorum göster hani aracımın neresinde yazıyor ; bakıyor bakıyor yok yazmıyomuş o zaman sökmüşsünüz gidin belge getirin :(
Belge gösteremeyen kurum veya kişiler haksız duruma düşer. Madem ellerinde belge yok o zaman vatandaşa gereksiz yere zülüm yapmayacaklar, yapmak için direnirlerse de itibar kaybederler.

Aslında bakarsanız araca sonrada eklediğiniz herşey cam filmi haricinde size sorun yaratacak şeyler değil mi ? Sizin yaptığınız modifiyeler jant, yay v.s gibi uygulamalar doğru ölçülerde olsaydı fabrika öyle çıkarmaz mıydı aracı ? Şahsim görüşüm fabrika dışında ufak tefek eklentilere haricinde yapılanların hiç birini geçirmemeleri.

bu araçların opc si var steinmez ı var bu arkadaşın araba olaki onlardan biri olsa üstünde belki bırak 18 i 21 inç jant olucakdı ama dışardan bakdınmı bir opc ile normal astra yada steinmez astranın farkını zor ayırt edersin kasa neticede aynı adamlar o araçları normal astra sanıp geçirmiyceklerdi gene çünkü ruhsatta jant ölçüsü falan yazmıyor.. burda yapılan düpe düz kıllık ve şikayet edilmesi lazım gerekli mercilere bu burda kalmamalı bu gün bu arkadaşa yapılan yarın bizim de başımıza gelebilir..

ben tüv ün çoğu uygulamasını her yerde savundum far olsun bazı modifikasyonlar olsun film olsun v.b ama jant hakkatten saçmalık ötesi kaldı ki aracımda orjinal jant var yani bazıları aracımda sonradan takma jant olduğunu düşünebilir..

Son düzenleme:
Aslında bakarsanız araca sonrada eklediğiniz herşey cam filmi haricinde size sorun yaratacak şeyler değil mi ? Sizin yaptığınız modifiyeler jant, yay v.s gibi uygulamalar doğru ölçülerde olsaydı fabrika öyle çıkarmaz mıydı aracı ? Şahsim görüşüm fabrika dışında ufak tefek eklentilere haricinde yapılanların hiç birini geçirmemeleri.

hocam fabrika öyle çıkarır çıkarmasınada aracı o zaman donanım farkınada soıkabililiyor. fabrika maliyeti azaltmak için nasıl çelik yerine aliminyum alaşım koyıyorsa 18 yerinede 16 inch koyabilir.

bu demek değildirki sonradan takılanlar fabrika değeri dışındadır vede yanlıştır.

bence tuvturk çalışanı problem çıkarmış o kadar. varsa elinde belge göstersin. yoksa adamların canını sıkmaya ne gerek var. millet vaktini parasını zaten zor buluyor.:mad:

Anlıyorum ama bu sınıftaki araca fabrika çıkışı 17'' koymuşsa siz 18'' taktığınızda geçirmemeli neden daha küçük jant takınca sorun çıkarmıyorlar o zaman ? Şunu yapıyorlarsa sonuna kadar haklısınız sizden önceki adam geçer 18 lerle size kıllık yaparlar sonuna kadar hakkınızı aramalısınız. Ona lafım yok.

hocam fabrika öyle çıkarır çıkarmasınada aracı o zaman donanım farkınada soıkabililiyor. fabrika maliyeti azaltmak için nasıl çelik yerine aliminyum alaşım koyıyorsa 18 yerinede 16 inch koyabilir.

bu demek değildirki sonradan takılanlar fabrika değeri dışındadır vede yanlıştır.

bence tuvturk çalışanı problem çıkarmış o kadar. varsa elinde belge göstersin. yoksa adamların canını sıkmaya ne gerek var. millet vaktini parasını zaten zor buluyor.:mad:

Benim görüşüme göre orjinalinden daha büyük jant takılan arabaların ön takımı daha çabuk arıza yapıyor (süspansiyon sistemi sertleştiği için ön takıma daha çok iş düşüyor). Bir arkadaşım 15" jant+lastik kullanan BMW sine heveslenip 17" jant+lastik taktı, ön takım masraf ve şikayetlerinden bıkınca 17 " leri söküp orjinallere döndü.

Arabanın benzin kapagının hemen arkasında yazar en fazla kac jant ve lastık koyacagınız , keske orjınal jantları takıp gitseydiniz..orjınal jant dısında kabul edilmedıgını genelde herkez bilir ..

İlk Defa Duydum valla :D

karayollarını arayıp şikayet et ipleri onların elinde bu ... lerin

Türk TÜV'ün denetimi ulaştırma bakanlığında

depo kapağında lastik basınçlarının yaszdığını biliyorumda jant a hiç dikkat etmemişdim ilk vakitte bir bakıyım merak ettim bendede yazıyordur o zaman

Hemen önümde arkadaşımın Honda Civic'i vardı aracın üzerinde 19 jantlarla gayet rahat geçti tanıdık flan hiç birşey yoktu bu arada ;) bana gelen haysiyetsizin yüzünden ben muayeneden kaldım başka hiç bir açıklaması yok :mad: bir çok yere şikayet ettim bakalım bi cevap çıkarsa :confused:

Geri